Доставките на Abrams се забавят до края на годината. Съединените

...
Доставките на Abrams се забавят до края на годината. Съединените
Коментари Харесай

Американски срам. В Пекин знаят точно кой ще спечели Световната война

Доставките на Abrams се забавят до края на годината. Съединените щати взеха курс на удължение на войната. Защо го направиха? По този въпрос има версия от региона на самата интернационална дипломация. Никакви конспирации, всичко е казано в прав текст за тези, които могат да четат.

Международният информативен декор, на който се водят военните дейности в Украйна, става все по-наситен. Или може би е по-правилно да се каже, че събитията към театъра на военните дейности се заплитат във все по-стегнат възел.

Войната последователно, само че праволинейно се трансформира в международна война - несъмнено, не в смисъл, че в нея към този момент публично вземат участие войските на всички велики сили, а в смисъл, че в борбата по един или различен метод вземат участие всички велики сили в света.

Срещу Русия са всички страни от блока НАТО, всички страни от Г-7, всички страни от Европейския съюз, всички страни от " Британската общественост на нациите ". В Украйна през последните дни пропагандистите старателно повтарят: коалиция от 50 западни страни е против Русия. Изглежда, че съвсем не лъжат, като се изключи че малко закръглят фигурата за хубост.

Но Русия също се бори с тази коалиция никога не сама. Наричането на Иран „ прокси съдружник “ на Русия стана всекидневно. Но позицията на Китай за мнозина до момента изглеждаше прекомерно уклончива. Оказа се, че изглеждаше.

Тънък китайски намек: танкове има, само че като че ли ги няма

Новини от деня: Китайското външно министерство прикани Съединени американски щати да спрат доставките на оръжия за Украйна. Дипломати на Поднебесната империя подчертаха, че Съединени американски щати са най-големият основател на украинската рецесия.

Искането за прекъсване на доставките на оръжие за Украйна от най-голямата мощ в света е доста ефикасна интервенция в украинската рецесия. Просто не може да се оцени по различен метод. И не може да се допусна, че настояването на Китай няма да бъде чуто. Всъщност към този момент се чу.

Не, несъмнено, Съединени американски щати не отхвърлят никакви доставки на глас, не трансформират позицията си, не престават да споделят на всички равнища по какъв начин Русия ще бъде победена на бойното поле. Но това е всичко, по този начин да се каже, с едната ръка. И в това време се правят доста любопитни операции с другата ръка.

Танковете Abrams ще дойдат в Украйна в края на тази година или даже през идната 2024 година За това написа Washington Post.

Журналистите на това издание са сигурни, че, първо, 31 танка M1A2 няма да бъдат трансферирани от военните ресурси на Съединени американски щати, а ще бъдат закупени още веднъж. „ Те ще бъдат издигнати без ризница от обеднен уран “, добавя изданието.

Всъщност е доста необичайно. Факт е, че съгласно военните специалисти в този момент в Съединени американски щати не се създават нови танкове. По уважителна причина: тези, които към този момент са издигнати през предходните години, ще бъдат задоволителни за няколко войни. По-точно няколко такива войни, каквито Съединени американски щати водят след Виетнам. Тоест – с „ ниска активност “.

Според подобен почитан боен специалист като сътрудника на Руската академия на науките Иля Крамник, Съединените щати по принцип биха могли да доставят на Украйна всевъзможен вероятен брой танкове от съществуващия си запас - единственото ограничаване тук са логистичните благоприятни условия, политическата целенасоченост и военната нужда.

Беше взето решение за прекачване на 31 (това е руския състав на танков батальон) танк M1 Abrams с неуточнена версия (M1A1 или A2) в границите на USAI - т.е. не прехвърлянето на съществуващата благосъстоятелност на Пентагона, а закупуването от производителя.

Като се има поради фактът, че сега в Съединени американски щати не се вършат нови танкове, най-вероятно става дума за наново разконсервиране и ремонт / рационализация на партида танкове от машините за дълготрайно предпазване. Броят на трансферираните Ейбрамс по принцип е стеснен по-скоро от американската политическа воля за шерване - те могат да обезпечат група от няколкостотин през годината, защото имат задоволителен брой бронирани машини както в армията, по този начин и на склад,

- написа Иля Крамник и акцентира, че " първите танкове като такива може да дойдат през идващите седмици ".

Няма причина да се съмняваме в професионализма на този разбор. Американците обаче напълно умишлено избират да не доставят налични танкове. И даже няма да модернизират танковете от остарялата серия, които преди този момент бяха изпратени за консервация. Вместо това те ще стартират ново произвеждане и версия на танк с деградирали характерности. Но за какво?

Има едно съмнение, което изяснява всичко. Защото американците ги " пращат " тези танкове в Украйна не с цел да свършат войната - те не имат вяра в успеха над Русия. А с цел да се удължи войната. Ако това е задачата, Ейбрамс се трансформира в морков, висящ пред украинското магаре. И в това време друго магаре, по-голямо, европейското. И двете магарета би трябвало да теглят каруца, наречена " война на безсилие ". Като се има поради, че митичните " Ейбрамс " са на път да дойдат - и тогава ще пристигна успеха...

А чичо Сам в това време продължава да граби и Украйна, и Европа. Без да не помни да прави страхотни изказвания.

И по този начин, ето по какъв начин наподобява политическата линия на Съединени американски щати за удължение на войната.

Обявете доставката на танкове Abrams.

Докладвайте, че ще се достави единствено 1 батальон.

Обяснете, че батальонът ще дойде до края на годината.

Печалба: войната към този момент е планувана най-малко до края на тази година.

Повтаряме за магаретата: рисково е, и да убият могат

Ясно е, че до момента в който Чичо Сам постепенно ще пуши лулата си, европейските съдружници ще доставят на Украйна „ Леопарди “ и даже, наподобява, самолети и подводници. (Не, не е смешка, а изцяло действително условие към Германия от постоянно хленчещата и стенеща Украйна). В същото време Европа от ден на ден ще затъва във война без вяра за победа. Интересното е, че тази обстановка се разяснява и в Китай.

Киев непрестанно ще поставя старания да тласка съдружниците от НАТО към директни враждебни дейности с съветските сили в Украйна, защото това е може би единственият метод за него да промени актуалната обстановка,

- споделя военният специалист Сун Чжунпин пред Global Times (т.е. китайското издание, предопределено за англоговорящия читател). Изданието следва линията на китайското външно министерство и написа, че Съединени американски щати не са толкоз глупави (!), с цел да се поддадат на провокация от страна на украинците. Защото Global Times показва:

Ако НАТО се намеси по-пряко, обстановката незабавно ще се трансформира в борба сред алианса и Русия и експлоадирането на Трета международна война в Европа ще придобие чертите на доста евентуално събитие.

Това е просто злоба, като виждам какъв брой тънко китайските сътрудници намекваха на европейците и американците кой в последна сметка ще завоюва. „ Третата международна война в Европа “, пишат те. А Китай в това време, както всички знаят, е в Азия. И подвига плещи, гледайки напъните на НАТО - желаете руснаците да ви изгорят, ами какво да вършим, ще би трябвало да присъстваме освен това.

В Китай обаче се досещат, че в днешна Европа фините подмятания може да не бъдат разбрани. Не е на равнището на културата им. Затова за всеки случай те приказват съвсем непосредствено в една и съща публикация, тъй че даже последният евродепутат да успее да събере две и две: думите на ръководителя на военния комитет на алианса адмирал Роб Бауер за готовността за борба с Русия са явен сигнал от Запада, че НАТО няма да се намесва директно, до момента в който Москва продължава военната си интервенция на територията на Украйна.

Няма да се меси, схващате ли, разбирате ли, магарета? – остана по този начин да го кажем надали не, само че високата китайска просвета, несъмнено, не разрешава това.

Какво от това?

Американците доста обичаха да играят покер. Това отразява националния темперамент, в тази игра способността за блъфиране и повишение на залозите играе доста значима роля. В огромната политика повишението на залозите значи ескалиране на напрежението. Въпреки това, както в покера, е доста значимо да можете да спрете в точния момент: тъй като откакто сте създали залог, би трябвало да изплатите. Продължавайки аналогията, в политиката е изцяло допустимо да се каже " all in " или по-привичното за нас " ва-банк " - да се стигне до крайната точка на ескалация. Зад което стои същинска международна война на изтребване.

Целта на нашите съперници обаче не е да умрат в борба с нас, а да завоюват против нас. Вдигане на залозите - само че и оставане живи. Това е отправната точка за оценка на обстановката.

Може би опциите за ескалация на врага са съвсем изчерпани. Може би в този момент е време да вдигнем залозите в тази игра.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР