Доставката на танкове М1 Ейбрамс от Съединените щати за Украйна

...
Доставката на танкове М1 Ейбрамс от Съединените щати за Украйна
Коментари Харесай

Доставката на американските танкове в Украйна може да отнеме месеци

Доставката на танкове " М1 Ейбрамс " от Съединените щати за Украйна може да отнеме месеци, удостовери представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, представен от Ройтерс.

Снощи президентът Джо Байдън разгласи, че Съединени американски щати ще изпратят на Киев 31 модерни танка от този модел, с цел да му оказват помощ да отблъсне съветските нашественици. Доставката на " М1 Ейбрамс " може да бъде дълъг развой, призна в това време Байдън. Представители на неговата администрация също казаха, че тя ще отнеме месеци, а не седмици.

ДПА дефинира решението на Съединените щати да доставят на Украйна " М1 Ейбрамс " като огромен поврат. По-рано администрацията на Байдън неведнъж сподели, че не има намерение да изпрати такива тежки танкове на Киев. Джон Кърби изясни смяната в проектите с променените условия на бойното поле. Украйна би трябвало да е подготвена за момента, когато времето ще се усъвършенства и съветската атака ще набере скорост, изясни той. Кърби съобщи, че не чака Русия да нанесе ответен удар по НАТО в отговор на оповестените от страни от алианса доставки на танкове за Украйна.

Зеленски: Бързите дейности са основни за Украйна

Ключово при доставянето на танкове за защитата на Украйна против Русия са бързите дейности и изпращането на задоволително танкове, съобщи нощес украинският президент Володимир Зеленски.

Във вечерното си видеообръщение Зеленски сподели, че е разговарял с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и е призовал за доставки на ракети с огромен обхват и на самолети като допълнение към уговорката на Съединени американски щати и Германия да дават на страната му съвременни бойни танкове.

" Ключът в този момент е в скоростта и размера. Бързина при образованието на нашите на силите, експедитивност при доставянето на танкове за Украйна. Количеството на танковете " означи президентът.

" Трябва да формираме такива танкови сили, такива сили на свободата, след чийто удар тиранията в никакъв случай повече няма да се надигне ", съобщи той.

Русия, която преди 11 месеца нахлу в своята западна съседка Украйна при така наречен си " специфична военна интервенция " за отбрана на съветската сигурност, осъди решението за танковете като рискова провокация.

Във връзка с диалога със Столтенберг Зеленски сподели: " Трябва да се реализира прогрес в други аспекти на съдействието ни в региона на защитата ", а точно ракети с огромен обхват, артилерия и самолети за Украйна. " Това е фантазия. То е и задача. Важна задача за всички ни ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР