Доставката на храни, медикаменти и стоки от първа необходимост ще

...
Доставката на храни, медикаменти и стоки от първа необходимост ще
Коментари Харесай

Банско апелира временно да се наемат местни хора в хранителните магазини и аптеки

Доставката на храни, лекарства и артикули от първа нужда ще става единствено през контролно-пропусквателен пункт на изхода на гр. Банско в посока към Разлог под контрола на представители на РЗИ и БАБХ. Това оповестяват от Общината в Банско, откакто градът за първи ден е под цялостна карантина.

Има общо три построени контролно-пропусквателен пункт в курортния град – към гр. Разлог, гр. Добринище и с. Баня. Те са изнесени на такова разстояние, че животновъдите да могат да стигат до фермите си. Тяхното придвижване е при специфичен режим, следен от органите на Министерство на вътрешните работи. Ще бъде разгласен методът за доставката на фураж.

Производителите на мляко могат да изнасят продукцията си до мандрите със съдействието и под контрола на представителите на БАБХ и РЗИ на контролно-пропусквателен пункт.

Оказва се, че в доста от питателните магазини, аптеките, бензиностанциите и банките в града личният състав е от прилежащи на Банско обитаеми места. Затова и локалната власт моли притежателите да назначават краткотрайно на работа локални хора или да трансформират работното време.

От Общината насочат апел и към хората, които дават квартири. Апелират се хазяите да не гонят наемателите, които сега не могат да изоставен Банско.

Няма опция и не е належащо да се вършат всеобщи проучвания на работещите в туристическия отрасъл, показват още от локалната власт.

Съветват се хората с медицински проблеми да се обръщат към персоналните си лекари, а при незабавни случаи на телефон 112.

Припомня се, на хората, че неспазването на карантина се преследва от закона и се постановат наказания.

Открити са горещи телефонни линии единствено за филантропични въпроси: 0896805125, 0894358250, 0899123739, 0893637010
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР