Доставката на 155-милиметрови снаряди за Украйна трябва да бъде част

...
Доставката на 155-милиметрови снаряди за Украйна трябва да бъде част
Коментари Харесай

ЕС: Важно е страни като България да не блокират други за снаряди за Украйна

Доставката на 155-милиметрови снаряди за Украйна би трябвало да бъде част от общите изводи за страната, които се чака да бъдат направени на започващия на следващия ден Европейски съвет в Брюксел.

Това оповестиха дипломатически източници.

В срещата ще вземат участие ръководителите на страните членки на Европейски Съюз.

Преди заключенията да бъдат признати, ще би трябвало да бъдат чути някои водачи и да се поговори с тях. Ще бъде направено всичко допустимо, с цел да се избегне редактирането на текста, признат от външните министри на 20 март.

Тогава Съветът на Европейски Съюз утвърди изпращането на 1 милиона снаряди диаметър 155 мм на Украйна в границите на една година.

Дипломатите не назоваха имена на страни.

Знае се обаче, че България няма да взе участие в даването на такава помощ. Това съобщи първо министърът на защитата Димитър Стоянов, а по-късно – президентът Румен Радев. Именно президентът ще взе участие в Европейския съвет, защото актуалното ни държавно управление е служебно.

Унгария също няма желание да взе участие в тази скица.

“Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел се срещна с 23-ма европейски водачи. Инвестирахме доста, с цел да няма ремонти. Не би трябвало да се позволява някои от тях да блокират другите, които желаят да работят ”, акцентираха дипломатите.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР