Доставката на 1 млрд. куб. метра азерски газ годишно, след

...
Доставката на 1 млрд. куб. метра азерски газ годишно, след
Коментари Харесай

Бойко се надява азерският газ да ни спаси от мръсния въздух

Доставката на 1 милиарда куб. метра азерски газ годишно, след построяването на интерконектора с Гърция, ще даде опция на милиони семейства в България да се отопляват без да замърсяват околната среда. Това сподели министър председателят Бойко Борисов, който се срещна с президента на Азербайджан Илхам Алиев.

" Благодаря за поканата на сътрудниците в Азербайджан, особено от президента Румен Радев. Едва 3% от България е газифицирана, като в това време можем да се " похвалим " с извънредно нечист въздух, който идва не толкоз от коли, колкото от потреблението на дърва за огрев ", уточни министър председателят Борисов.

" Близо 90 и недостатък % от територията на Азербайджан и Грузия към този момент е газифоцирана с азерски газ, а пред нас имаме две благоприятни условия - уповавам се през юли да бъде първата копка по интерконектора с Гърция и ще пуснем този с Турция. Имаме подписани 1 милиард куб. метра азерски газ на извънредно ниска цена и в случай че успеем да я изградим, ще можем да създадем цели обществени пакети, с цел да не използваме дърва. Министрите ще създадат проект по какъв начин това да се случи, тъй като азерската страна предлага най-ниска цена. Това ще даде опция на милиони семейства в България да се отопляват без да замърсяват околната среда ", разяснява още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР