Доставчици на Лидл България ["Лидл България"] Още по темата Лидл

...
Доставчици на Лидл България ["Лидл България"] Още по темата Лидл
Коментари Харесай

Над 50% от разплащанията на "Лидл България" са към местни производители

Доставчици на " Лидл България "

[ "Лидл България "] Още по тематиката
" Лидл България " ще финансира безвъзмедно нови 20 обществено значими плана

Тази година са кандидатствали 380 плана на неправителствени организации от 79 обитаеми места
3 окт 2018
Веригите - на шопинг за терени

" Лидл " е най-активна в покупките на имоти в София и Варна. " Билла " наема интензивно
20 юли 2018 През 2017 година 51% от стоковите разплащания на " Лидл " са в лв. към български производители. Местната продукция в магазините на веригата заема 100% дял при хляба, близо 96% при прясното месо и прясната риба и малко над 50% при млечните артикули. Това регистрира Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на " Лидл България " във връзка 8-та година от наличието на веригата в страната.

През 2010 година компанията е имала 85 български снабдители, през тази година те са към този момент 172. " Четиридесет % от доставчиците, с които сме почнали, и до през днешния ден са наши сътрудници. Това значи от една страна резистентност и дългосрочност на връзките, а от друга, че не всички съумяват да устоят на надпреварата. Но пък вратите ни са отворени за нови производители ", разяснява Милена Драгийска.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Зад граница

Нараства и броят на българските артикули, които се продават в магазини на " Лидл " зад граница. През 2012 с експортни шансове са били 17 продукта на осем компании, а през 2018 – 86 произведения на 37 компании.

За 2017 година износът на български храни и питиета в чужбина единствено в магазини на веригата доближава 15 млн. лв. общо, демонстрира статистиката на " Лидл България ". " Има регулярен износ на 20 български продукта, присъстващи непрекъснато в асортимента на Lidl в осем страни, както и износ на 34 продукта, които се оферират на акционен принцип в 24 страни ", посочи Милена Драгийска.

" Родна стряха "

Веригата си партнира сполучливо с производителите на артикули за серията " Родна стряха ". Тя към този момент съдържа повече от 80 оферти, които се продават и в страната, и в чужбина " Само за една година " Родна стряха " бележи растеж от 50% при продажбите на млечните артикули, 20% - при саламите и 58% - при сладкарските произведения ", уточни Драгийска.

За осем години наличие веригата е удвоила и броя на локалните снабдители на плодове и зеленчуци – от 8 през 2010 година на 18 през 2018. " Подкрепяме земеделските производители с информация какво да засеят и в какви количества и им даваме гаранция за изкупуване на продукцията. Освен това ги подкрепяме в процеса им на узаконяване по интернационалната система GlobalG.A.P - гаранция за сигурност ", разгласи Драгийска.

Производителите

" Първата ни среща в Лидл България беше преди три години. Преминахме през интервал на взаимно опознаване и доказване. Днес произвеждаме 24 продукта за серията " Родна стряха " и под личните марки на веригата " Барони " и " Пикок ". През 2018 прибавихме и три продукта с така наречен чист етикет (Clean Label) – без консерванти, овкусители, оцветители ", разяснява Мира Радованова, съсобственик на " Еко мес ", с. Величково.

" Ние сме малко дружество в млечния отрасъл. Работим с " Лидл България " от февруари т.г. и произвеждаме шест продукта – пет за серията " Родна стряха " и един – за личната марка на веригата Pilos. В резултат на това съдействие продажбите ни са пораснали с 50% ", изясни Ненко Трифонов, притежател на " Ненко Трифонов фуудс ".

" Произвеждаме за " Лидл България " сурови биосертифицирани барчета с марката на веригата Alesto. Ние сме сертифицирани по интернационалния стандарт IFS, само че одитът от страна на " Лидл " е още по-строг ", съобщи Яни Драгов, притежател на " Смарт органик " - най-големият дистрибутор и производител на биохрани в страната.

" Лидл България " стартира активност в страната през 2010 година Днес комерсиалната верига има 91 магазина в 46 града в страната, два логистични центъра (в с. Равно поле, София, и в с. Кабиле, Ямбол) и близо 2 700 чиновници. През предходната година приходите й са се повишили с близо 100 млн. лева до 840 млн. лева, само че облагата пада от 20 на 17.9 млн. лева Държавна помощ за фермери

" От началото на идната година стартираме държавна помощ за вдишване на 50% от разноските за узаконяване по Global G.A.P. на производителите на плодове и зеленчуци, което ще им даде още по-добър достъп до огромния ритейл ". Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на събитието на " Лидл ". Министерството работи за сходни схеми и за дребните кланици, за доилни апарати, както и за хладилно предпазване на плодове и зеленчуци.
Миналата седмицата Европейска комисия утвърди държавната помощ за дребни мандри. Схемата ще започва при започване на 2019 година и ще продължи до края на 2020 година или до привършване на финансовия запас. Бюджетът на помощта е 1.5 млн. лв.. Максималният интензитет на безвъзмездното финансиране е до 50% от допустимите разноски за един капиталов план на един претендент, само че не повече от 60 000 лв.. Допустимите вложения по схемата ще бъдат за създаване на мини мандри или закупуването на краткотраен обект за търговия на дребно с млечни артикули,(включително покупка на нужното оборудване).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР