Доставчикът на кабелни, мобилни и медийни услуги United Group ще

...
Доставчикът на кабелни, мобилни и медийни услуги United Group ще
Коментари Харесай

Новият собственик на Vivacom ще е United Group, ако КЗК одобри

Доставчикът на кабелни, мобилни и медийни услуги United Group ще купи българския телеком " Виваком " (Vivacom) за 1,2 милиарда евро. Това излиза наяве от публично известие на компанията, чийто притежател е BC Partners. Очакванията са договорката да завърши дефинитивно през второто тримесечие на 2020 година, след съответните регулаторни утвърждения, написа в. " 24 часа ".
Предложената сума е по-висока от индикативната оферта, която се цитираше от разнообразни източници - 1,1 милиарда евро. Компанията е благосъстоятелност на фондовете BC Partners и KKR.
Припомняме, че сегашният мажоритарен акционер в българския телеком е Спас Русев, който през 2016 година взе 46% от компанията за 330 млн. евро на търг в Лондон, проведен от съветската банка ВТБ, който беше оспорен от Дмитрий Косарев, само че несполучливо. ВТБ също е акционер във " Виваком ". Самият Косарев също разгласи, че стартира правосъдни процедури против United Group поради новата договорка.
" Виваком " е добре ръководена компания със мощен мениджмънт и се вълнувам от опциите, които имаме, с цел да изградим още по-силен бизнес ”, сподели в изказване основният изпълнителен шеф на “Юнайтед груп ” Виктория Боклаг.
United Group има бизнес главно в Западните Балкани, най-много в Сърбия. Той е стъпил там преди години с изкупуването на операторите SBB, Telemach Slovenia и Telemach BiH. Компанията продължава да се уголемява посредством придобивания на локални кабелни оператори, платформи за медийно наличие и мобилни услуги. Наскоро тя купи хърватския телеком Tele2 за 220 млн. евро.
Фондът BC Partners ръководи активи с годишни доходи от над 35 милиарда $. Общите активи под негово ръководство са на стойност над 22 милиарда $.
" Виваком " е най-големият оператор в България по доходи, като за 2018 година те са 948 млн. лева, а облагата преди налози е 359,8 млн. лева Телекомът има над 3 млн. клиенти, които употребяват мобилни услуги, тези с закрепен интернет са 444 хиляди, а на телевизионни услуги - 468 хил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР