Доставчикът на гуми за Формула 1 Пирели ще увеличи броя

...
Доставчикът на гуми за Формула 1 Пирели ще увеличи броя
Коментари Харесай

"Пирели" ще добави още един вид гуми във Формула 1 за 2018 г.

Доставчикът на гуми за Формула 1 " Пирели " ще усили броя на другите смеси от пет на шест, заяви шефът на компанията Марио Изола. Италианският тръст към този момент тества смесите за сезон 2018 и възнамерява да даде по-голям избор на тимовете.

" Все още тестваме гумите и взависимост от резултатите ще изберем какъв брой типа да са те. Решението е напълно наше, тъй като ФИА постоянно се преценява, няма за какво да са срещу ", разяснява Изола.

В момента компанията има разполагаем пет смеси за изсъхнало време – хард, медиум, софт, суперсофт и ултрасофт, като за всеки уикенд се доставят три от тях.

Last @Pirellisport testing laps for @Anto_Giovinazzi before holidays. pic.twitter.com/YRw0Ino6Hq
— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) August 4, 2017

" Ние имаме хомологирани общо 10 вида – пет съществени, както и още пет аварийни. До началото на септември ще обявим проектите за сеозн 2018, а преди последното съревнование в Абу Даби, всичко ще е изцяло конкретизирано ", добави Изола.

" Пирели " търпи огромни рецензии, поради това, че гумите през сезон 2017 се оказаха доста издържливи и не водят до разлики сред главните отбори.

Основните обвинявания към италианците са, че гумите не оферират опция за разнообразни тактики, а значително всичко зависи от това дали тим и водач съумяват да запазят гумите по-дълго.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Формула 1 (84)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР