Доставчикът на батерии за електрически автомобили Panasonic продаде дела си

...
Доставчикът на батерии за електрически автомобили Panasonic продаде дела си
Коментари Харесай

Panasonic се избави от акциите си в Tesla срещу 3,6 млрд. долара

Доставчикът на акумулатори за електрически коли Panasonic продаде каузи си в американския производител Tesla. Японската компания притежаваше 1,4 млн. акции в Tesla, с които се е разделила за сериозна сума.

Точните числа по договорката не бяха посочени, само че изданието Nikkei Asia твърди, че приходите от продажбата на скъпите бумаги съставляват съществена част от заявените от Panasonic 3,9 милиарда $. Тази сума японската компания е показала пред данъчните управляващи като „ доходи от изплащането на вложения “ от предходната фискална година.
 Tesla е спечелила над 3 милиарда $ от мотори с вътрешно горене Tesla е спечелила над 3 милиарда $ от мотори с вътрешно горене
Печалбите на на Tesla за предходната година не се дължат на продажбите на електрически автомобили, които към момента носят загуби на компанията на Илон...

Въпреки, че производителят на акумулатори към този момент няма акции в Tesla, двете компании ще продължат да си сътрудничат. В Panasonic са подхванали сходен ход, с цел да усили облагите си и да събере средства, които да влага в други компании. Според една от версиите, японците обмисля да закупи американската софтуерна компания Blue Yonder против 7,1 милиарда $.

Посочва се още, че по време на закупуването на 1,4 милиона акции на Tesla през 2010 година, Panasonic е платил 30 млн. $ (при 21,15 $ на акция). Тогава компанията предприе тази стъпка, с цел да поддържа американския производител на коли в сложен миг.

Въпреки обстоятелството, че сумата по договорката не е публично посочена, какъв брой тъкмо са получили японците за акциите на Tesla, може да се разбере от пазарната им стойност. Към края на март 2020 година дялът на Panasonic в Tesla е на стойност към 730 млн. $ и е повишен пет пъти през идната година. Въз основа на това може да се допусна, че компанията е спечелила 3,6 милиарда $ от продажбата на акции.

Panasonic е главният снабдител на акумулатори за електрическите транспортни средства на Tesla, като фирмите си партнират за построяването на цех за батерии в Невада, като досега са вложили милиарди долари в него. През последните години обаче сред тях имаше и съществено напрежение, откакто шефът на Tesla – Илон Мъск, оказа напън върху Panasonic за нарастване на производството.
 Panasonic стопира бизнеса си с Huawei Panasonic стопира бизнеса си с Huawei
Японският софтуерен колос Panasonic разгласи, че приключва бизнеса с Huawei откакто Съединени американски щати де факто забрани на Huawei да употребява америк...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР