Доставчикът на Apple Inc Japan Display е подписал дългоочакваната сделка,

...
Доставчикът на Apple Inc Japan Display е подписал дългоочакваната сделка,
Коментари Харесай

Основен доставчик на Apple получи $2,1 милиарда спасителен пакет

Доставчикът на Apple Inc Japan Display е подписал дълго чаканата договорка, в границите на която ще получи избавителен пакет от $2,1 милиарда (232 милиарда йени), а китайско-тайванска група ще получи съвсем мажоритарен пакет, написа Reuters.

Групата, която включва китайският управител на активи Harvest Group и тайванският производител на екрани TPK Holding, ще инжектират до 80 милиарда йени, купувайки акции и облигации. Като резултат, те ще получат 49,8 % дял в компанията и ще станат най-големият акционер на мястото на японския държавен фонд INCJ. Токио дълго време се бореше да резервира последния локален състезател в производството на екрани в локални ръце, само че в последна сметка не съумя.

INCJ ще се включи в спасението, като одобри договорка, в границите на 75 милиарда йени и ще удължи матуритета на задължения за 77 милиарда йени. Делът ѝ ще падне до 12,7 % от 25,3 %.

Japan Display създава LCD екрани за Apple. Компанията обаче мина към OLED технология за по-скъпите си модели. Тя дава отговор за 50% от приходите на Japan Display, която пък чака пета поредна година на загуби.

Сега Japan Display ще се ориентира към производството на OLED панели, настояват източници на организацията.

Компанията бе основана през 2021 година, като сплоти LCD бизнеса на Hitachi, Toshiba и Sony.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР