Достатъчни ли са 12 години, за да се възстанови изгубеното

...
Достатъчни ли са 12 години, за да се възстанови изгубеното
Коментари Харесай

Светът загуби доверие в японското правителство

„ Достатъчни ли са 12 години, с цел да се възвърне изгубеното доверие на хората към японското държавно управление? “ Този въпрос зададе неотдавна японската медия „ Fuji News “ в коментар по случай 12-годишнината от повредата във атомната електроцентрала Фукушима. Редица обстоятелства демонстрират, че японското държавно управление освен не е съумяло да възвърне доверието измежду народа, само че стремглаво продължава да следва предходния неправилен път.

Според резултатите от последното следствие, оповестени неотдавна от Корейския институт за океански науки и технологии и Изследователския институт за нуклеарна сила, в случай че нечистата вода от Фукушима, която съдържа тритий (опасно радиоактивно вещество), се реалокира на изток бързо с топлото океанско течение, за към 10 години ще се популяризира напълно в северната част на Тихия океан. Шон Бърни, старши нуклеарен специалист в японския офис на Грийнпийс, уточни, че с изключение на тритий нечистата вода съдържа доста други радиоактивни субстанции, които не могат да бъдат филтрирани посредством сегашните технологии на централата във Фукушима. Същевременно на неотдавнашната неофициална среща по време на Форума на водачите от тихоокеанските острови, още веднъж бе изразен митинг към японския проект за изхвърляне на нечистите води в океана.

„ Куодо Нюз “ заяви на 22 февруари, че изправено пред подозренията и опозицията в страната и от чужбина, японското държавно управление предизвиква подготвянето на нов проект. В взаимното изказване след срещата на върха на Г-7 през месец май ще бъде посочено, че изхвърлянето на нечистите води от АЕЦ Фукушима в океана освен няма да има никакво негативно влияние върху здравето на хората и околната среда, само че ще бъде осъществено по транспарантен за всички способ, който към този момент е утвърден.

Океанът е от значимо значение за оцеляването и развиването на всички страни по света. Като страна в „ Конвенцията на Организация на обединените нации по морско право “, Япония е поела отговорност и обвързване да пази морската среда. Япония, която желае целия свят да заплати сметката, се провали и ще бъде записана в историята като „ нарушител “.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР