Достъпен таблет за развлечение и комуникации с 4G/LTE възможности –

...
Коментари Харесай

NPad Air – таблет мечта за скромен бюджет


Достъпен таблет за забавление и връзки с 4G/LTE благоприятни условия – това е NPad Air
(снимки: Мартин Банков / TechNews.bg)

Омръзна ли ви да се взирате в дребния екран на смарт телефона, когато просто желаете да гледате видео или да сърфирате в мрежата, комфортно полегнали на дивана, до момента в който пътувате или просто си почивате измежду природата ? Лаптопът с неговата клавиатура и тегло също може да ви досади непрекъснато на коленете. Е, в случай че това е по този начин, имате налична алтернатива за цифрово развлечение, която не страда от сходни недостатаци – таблетът.

Днес ще ви представим едно чудесно устройство на ненадейно ниска цена в онлайн магазина Geekbuying. Това е  на компанията N-one, който имахме удоволствието да тестваме. Да, наслаждение е най-точната дума за усещането от модела – той е функционален, комфортен и продуктивен за ежедневните онлайн развлечения като филми, музика и обществени мрежи, за четене на вести от мрежата или за видеоконференции. А цената му в действителност е невероятна – коства единствено €107,95 с ваучър за отстъпка 71A1X98M, обезпечен от Geekbuying.

Дизайн

NPad Air е таблет в най-благоприятен формат, тъничък и лек – има размери 242х164х8,9 мм и тежи към 400 грама. За устройство с 10,1-инчов екран това са отлични индикатори. Таблетът се усеща се лек в ръката, може да се държи на дланта или с двете ръце, според от персоналните желания и разбирането за комфорт.

Дизайнът е доста прелестен, с матово сив тил и относително тънка рамка към екрана. Бутоните за ръководство са ситуирани комфортно на по-късата страна отляво – за включване/изключване и увеличаване/намаляване на силата на звука. До тях на гърба е двойната камера със златиста рамка, а начело се намира камера за видеочат. По-надолу са отворът за нулиране на устройство и реверсивният Type-C порт за зареждане.

На необятната страна изпод са ситуирани симетрично два стерео представителя, а в горния ъгъл е 3,5-мм жак за слушалки. Близо до него е слотът за SIM и microSD карти. След няколко дни прилагане на таблета се убедихме, че разположението на бутоните и портовете е комфортно, привиква се много бързо с тях.

Нашето усещане е, че този формат – с 10-инчов екран е оптималният за таблет. По-малките устройства се приближават прекомерно близо до смарт телефоните, които към този момент гонят 7 инча, а по-големите навлизат в полето на компактните 12-инчови преносими компютри. Така че несъмнено са улучили верния размер за своя артикул.

Производителност

Ако се питате какво може да предложи таблет за 119 $ като продуктивност, отговорът ще ви изненада – съвсем всичко, като се изключи по-тежките игри, върви безпрепятствено на. Няма да срещнете проблеми с гледането на филми, с видео и музика, непретенциозни игри, със сърфиране в мрежата или при видеоразговори.

За гладката работа на таблета е виновен 12-нм четириядрен чип Unisoc Tiger T310а, който включва 1 ядро Cortex-A75 на 2,0 GHz и 3 ядра Cortex-A55 на 1,8 GHz, както и графичен блок IMG 8300 GPU. По отношение на паметта, таблетът разполага с 4GB RAM и 64GB място за предпазване, което може да се разшири с microSD карта до 1TB.

Подобна настройка е задоволителна за обикновено потребителско преживяване с нормалните приложения на таблетите. Практическата работа с устройството е изцяло удовлетворяваща – няма закъснение, провисване, всичко тече безпрепятствено.

Визуално преживяване

Първото усещане от един таблет безспорно е дисплеят, който изпълва съвсем целия корпус на устройството. Дисплеят на NPad Air има диагонал 10,1 инча и както казахме нагоре, това наподобява е оптималният размер за таблетите.

Това е огромен IPS екран с доста добра резолюция – Full HD 1920×1200 пиксела. За ценовата категория на модела тя е отлична, а който се нуждае от повече, ще би трябвало да задели по-голям бюджет. Но дали в действителност е нужна по-голяма резолюция за ежедневните занимания с таблет? Едва ли.

Свързаност

Наред с образното преживяване, свързаността е друга основен миг, от който зависи цялостната оценка на едно развлекателно устройство. Тук NPad Air се показва извънредно мощно с двата слота за SIM карти (единият може да се употребява за microSD карта).

Не е изненада, че моделът поддържа двулентови Wi-Fi (2,4GHz/5GHz) връзки по стандарти 802.11a/b/g/n/ac, както и Bluetooth 5.0. Това е нещо обикновено за мобилните устройства, включително таблетите. По-интересното е, че NPad Air има вграден 4G/LTE модул за работа с мобилните мрежи – характерност, която не се среща при всеки таблет, само че е доста потребна при някои сюжети на потребление.

Представете си, да вземем за пример, че сте на място, където няма Wi-Fi. Тогава единствената опция за онлайн развлечения и връзки с таблета е клетъчната мрежа. Слагате SIM картата в слота на NPad Air и светът още веднъж е в краката ви. И още една значима детайлност – можете по едно и също време да сърфирате и разговаряте през интернет, с помощта на технология VoLTE.

Снимки и видеочат

Нашето устройство е обезпечено с нужния най-малко за снимка и видеоразговори. На гърба на таблета се намира камера с резолюция 5 мегапиксела и автоматизирано фокусиране, с която можете да запечатвате значимите моменти.

Отпред се намира селфи камера с резолюция 2 мегапиксела. Тя намира пълноценно приложение при видеочат със фамилията, с другари или за служебни видеоконференции, в тандем с вградения микрофон.

На предната дълга страна на са вградени и два представителя за стерео тон, които в полза на истината звучат сносно за бюджетно устройство. Разбира се, аудио преживяването ще бъде пълноценно, когато си сложите качествени слушалки – а таблетът ще ги зареди с отличен звуков сигнал, убедихме се персонално в това.

Автономност

И по този индикатор NPad Air заслужава хвалба. Издържа на батерия 6-7 часа интензивно потребление, включително сърфиране в мрежата, гледане на видеоклипове с музика, четене на вести. Литиевата батерия има потенциал 6200 мАч и се оправя сносно, въпреки че не е планувано бързо зареждане. В комплекта на таблета са включени адаптер за зареждане с мощ 10W и кабел USB Type-C.

Софтуер

NPad Air се предлага със относително нова версия Android 11. Това не е последната версия, налична за устройствата от екосистемата на Гугъл, само че сигурно е потвърдена и „ улегнала ”, без изненади и задоволително функционална, с цел да вземете максимума от този таблет. По-важното в тази ситуация е съществуването на Гугъл Play и другите Гугъл услуги, т.е. подсигурен е достъпът до необятният набор от приложения за Android устройствата от формалния магазин.

В умозаключение

След всичко казано дотук, можем да обобщим – NPad Air е добър таблет за нормалните приложения на страхотна цена. Той е подобаващ за всички – за деца, учащи, за родителите и даже за бабите и дядовците, стига да желаят да се потопят в света на цифровите занимания. Едно отлично устройство за гледане на филми и видео, за видеоразговори, четене на вести, другарство в обществени мрежи или просто за сърфиране в интернет.

Наличност и цена

Този наличен като цена таблет с доста положителни механически параметри може да се купи от онлайн магазина Geekbuying тук: – на цена от €107,95 с ваучър за отстъпка 71A1X98M и безвъзмездна доставка от европейски склад, без спомагателни такси, в границите на няколко работни дни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР