Достъпът на представители на Беларус до централата на НАТО в

...
Достъпът на представители на Беларус до централата на НАТО в
Коментари Харесай

НАТО ограничава достъпа на представители на Беларус до централата на алианса

Достъпът на представители на Беларус до централата на НАТО в Брюксел е стеснен. Това заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг на конференция във връзка идното на следващия ден онлайн съвещание на министрите на външните работи и на защитата на страните от военнополитическия съюз.

Той разясни, че решението е взето в границите на непрекъснатата оценка на ограниченията по сигурността. Столтенберг приветства ограниченията против Минск, наложени от обособени страни и от Европейски Съюз в отговор на насилственото приземяване на аероплан на " Райънеър " и последвалото задържане на Роман Протасевич и София Сапега.

По неговите думи НАТО работи за логичен разговор с Москва, само че е належащо даже и без възстановяване на връзките с Русия да се резервира прозрачността по въпросите на въоръжаването. Той изрази очакване на срещата на държавните и държавните ръководители на страните от пакта през юни да бъде доказана поддръжката за промените в Украйна и Грузия.

Столтенберг добави, че в заключителния документ от идната среща на върха се планува да бъде включена оценка за връзките с Китай. Той означи, че ще бъде разискван също въпросът за Афганистан. По неговите думи изтеглянето на военните сили на съдружниците от ислямската република ще приключи " до седмици ", а по-късно там ще останат цивилни съветници, осведоми Българска телеграфна агенция.

Генералният секретар уточни, че се обмисля отсега нататък силите за сигурност в Афганистан да бъдат обучавани зад граница. Той изрази очакване страните, забъркани в абсурда с подслушването от Съединени американски щати на високопоставени политици, измежду които и канцлера на Германия Ангела Меркел, да обсъдят въпроса между тях намерено и да потърсят решения.

Столтенберг разясни, че на срещата през юни ще бъде доказана нуждата от повече единение в алианса, както и от по-широко разискване на другите провокации. По неговите думи тези въпроси включват устойчивостта на далекосъобщителните мрежи и друга съществена инфраструктура, веригите за доставка, разширеното потребление на най-нови технологии, отраженията на измененията в природата върху сигурността.

Той добави, че има потребност от продължение на вложенията в отбранителни качества. Трябва да харчим за защита повече и дружно, заключи Столтенберг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР