Достъпът до ваксини в Евросъюза трябва да бъде по-широк и

...
Достъпът до ваксини в Евросъюза трябва да бъде по-широк и
Коментари Харесай

Страните от Вишеградската четворка настояват за бърз достъп до ваксини

Достъпът до ваксини в Евросъюза би трябвало да бъде по-широк и по-бърз. За това упорстват страните от Вишеградската четворка, съобщи ДПА.В нея влизат Чехия, Унгария, Полша и Словакия.
Това може да включва както напън върху утвърдените производители да извършват договорните си отговорности, по този начин и узаконяване на нови ваксини.
 Ще се подобрят ли изискванията на живот в бедните страни след пандемията? Ще се подобрят ли изискванията на живот в бедните страни след пандемията?
Световната комерсиална организация (СТО) може да спомогне за обезпечаване на повсеместен достъп до коронавирусни ваксини, съобщи Нгози Окон...
" Предложих ", сподели унгарският министър председател Виктор Орбан на днешната среща на върха. По думите му няма източни и западни ваксини, има единствено ефикасни и неефикасни.
Унгария е единствената членка на Европейски Съюз, която употребява съветската ваксина " Спутник V ", въпреки управляващите в Чехия и Хърватия също да признаха, че обмислят сходна стъпка. Будапеща поръча и от китайската ваксина.
Към момента производителите на " Спутник V " не са кандидатствали за условно пазарно позволение от Европейската организация по медикаментите, съобщи на брифинг за медиите в Брюксел ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. По думите на словашкия министър председател Игор Матович " Спутник V " също е била измежду обсъжданите тематики на днешната среща.
" не може да бъде обвързано с геополитика ", сподели Матович. " Вирусът не прави разлика сред Изток и Запад ", уточни той.
 Европейска комисия: 1,5% от популацията на Европейския съюз към този момент е имунизирано Европейска комисия: 1,5% от популацията на Европейския съюз към този момент е имунизирано
Около 1,5% от популацията на Европейския съюз към този момент е имунизирано против ковид в границите на месец и половина, макар че равнищата на...
От своя страна полският министър председател Матеуш Моравецки прикани Европейска комисия да окаже по-сериозен напън върху производителите, с цел да извършват те поетите договорни отговорности. Той уточни, че предплатените заплащания, направени от Европейски Съюз, са били употребявани от производителите на ваксини, с цел да вършат проучвания.
Вишеградската четворка е основана през 1991 година за реализиране на прогрес в европейската интеграция на Унгария, Полша и Чехословакия.
В последните години четворката се откроява с позиции, свързани с квотите за мигранти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР