Достъпът до сградата на дом-паметника Бузлуджа е ограничен. За това

...
Достъпът до сградата на дом-паметника Бузлуджа е ограничен. За това
Коментари Харесай

Ограничен е достъпът до паметника Бузлуджа

Достъпът до постройката на дом-паметника " Бузлуджа " е стеснен. За това сигнализираха от фондация " Проект Бузлуджа ". Паметникът е частна държавна благосъстоятелност и се ръководи от Областната администрация в Стара Загора.

През предходната седмица от фондация " Проект Бузлуджа " алармираха, че вратата на монумента е разрушена иняма полицейска защита.

" Миналата седмица обявихме стратегия на фестивал и аз бях тук на място, с цел да съгласувам задания по тематиката. Тогава видях, че полиция няма, че вратата е разрушена и вътре умерено влизат туристи. това е извънредно рисково първо за тях, тъй като те не следват обезопасените пътеки, а се катерят на всички места ", изясни Дора Иванова - ръководител на фондация " Проект Бузлуджа ", предава Българска национална телевизия.

Огромният труд, положен от реставратори да опазят мозайките, може да бъде опустошен за дни, уточни още Иванов

Областният шеф на Стара Загора Ива Радева изясни, че има заповед от доста години за ограничение на достъпа, шефът на регионалната полиция съобщи, че защитата не е сваляна, а в съответния ден е имало стихия и не е имало електричество.

Миналата година е осъществено проучване от РДНСК и сполед констатациите постройката е рискова за гости.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР