Достъпът до плажовете Русалка - бейби плаж, Русалка - централен

...
Достъпът до плажовете Русалка - бейби плаж, Русалка - централен
Коментари Харесай

Прокуратурата пак се захвана с достъпа до плажовете Русалка

Достъпът до плажовете " Русалка - бейби плаж ", " Русалка - централен " и " Русалка - каяк " е стеснен с преграда и с цел да може клиент да премине, би трябвало да заплати 6 лв.. Това е установила Върховната административна прокуратура (ВАП).
Срещу въпросните 6 лв., искащият да иде на някой от тези плажове получава гривна.
 Достъпът до плажовете на Русалка още е стеснен, алармира кметът на Каварна Достъпът до плажовете на " Русалка " още е стеснен, алармира кметът на Каварна
Въпреки че Върховната административна прокуратура /ВАП/ откри ограничавания достъп до морски плажове „ Русалка - бейби плаж&ldquo...
В рамките на комплекса е сложена табела, от чийто текст се схваща, че против куверт на стойност 6 лева, на човек, на посетителите се дава използването на цялата алейна инфраструктура на селището и използването без в допълнение възнаграждение на плажни такъми.
За осъществената инспекция длъжностните лица от министерството на туризма са съставили констативен протокол, към който е прибавен снимков материал и касовия бон от заплатените такси за „ гривни “.
С оглед откритото ВАП е известена, че Министерството на туризма в най-кратки периоди ще предприеме дейности по ангажиране на административно-наказателна отговорност по отношение на същото комерсиално сдружение за ограничение на безплатния достъп на жителите до морски плажове " Русалка - бейби плаж ", " Русалка - централен " и " Русалка - каяк ", както и по повод слагането на плажни такъми на неохраняеми морски плажове без право на това. От ВАП се изисква спомагателна информация в последната тенденция от министъра на туризма.
ВАП припомня и, че през 2019 година се е самосезирала още веднъж за същите плажове и за същото нарушаване - нерегламентирано възпрепятстване на свободния достъп до плажа. Тогава е наложена санкция от 5000 лв. за нарушаването, като наказателното разпореждане е от 15.04.2020 година.
 5000 лв. санкция за сдружение, лимитирало достъпа до морски плажове „ Русалка ” 5000 лв. санкция за сдружение, лимитирало достъпа до морски плажове „ Русалка ”
Върховната административна прокуратура /ВАП/ се самосезира по информация в средства за всеобщо осведомление през 2019 година за ограничение...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР