Достъпът до плажа Силистар отново е ограничен. Собственици и наематели

...
Достъпът до плажа Силистар отново е ограничен. Собственици и наематели
Коментари Харесай

Заграждения отново спират достъпа до плаж "Силистар"

Достъпът до плажа " Силистар " още веднъж е стеснен. Собственици и наематели на терени в естествения парк " Странджа " са заградили парцели. Загражденията обаче обгръщат и единствения път до плаж " Силистар ".

Според разкази на туристи загражденията постановат плажуващите да вървят половин час пешком през калта, с цел да стигнат до морето. Затварянето на пътя налагало и колите да бъдат паркирани в гората.

Припомняме, в края на месец юни туристи още веднъж алармираха, че достъпът до плажа е бил стеснен. Тогава стана ясно, че наемателите на терените в региона са почнали да забиват дървени колчета за бариера. По този метод те затвориха и пътя на колите до паркинга на плажа.

По-късно наемателя на терена изясни, че колчетата били забити за построяването на заплатен паркинг. Наемателят изясни, че с писмо от 20 юни бил длъжен да построи заплатен паркинг от районната екоинспекция.

От Регионалната ревизия за околната среда и водите обаче оповестиха, че теренът е в естествен парк и няма организационен проект. Наемателят беше застрашен с санкция до 10 000 лв..

Един от притежателите на терени е обяснил пред bTV, че е принуден от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас да спре достъпа на коли до парцела му. В противоположен случай санкциите започвали от 5 000 лева

От Община Царево обаче обясниха, че с цел да бъде построен легален паркинг в региона, би трябвало да има организационен проект. Такъв проект липсва, тъй като терените се намират в естествения парк " Странджа ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР