Достъпът до плаж Русалка за поредна година е ограничен от

...
Достъпът до плаж Русалка за поредна година е ограничен от
Коментари Харесай

Достъпът до плаж Русалка - осново с бариера и такса за паркинг 8 лева

Достъпът до плаж " Русалка " за поредна година е стеснен от преграда и всеки, който желае да премине, е задължен да заплати 8 лв. за паркинг.

Курортът е свързван с Николай и Евгения Баневи. Още през 2010 година беше наложена санкция на притежателите за въпросната преграда, само че в този момент още веднъж я има, заяви Нова телевизия.

" Единствената общинска благосъстоятелност в региона на комплекс " Русалка " е общинският път, който води до там. Той е към 2,800 км. Това, което желая да уточня, е, че пунктът и бариерата не са ситуирани върху общинския път, а в частен парцел ", съобщи кметът на Община Каварна Нина Ставрева.

По думите й има позволение за слагане на контролния пункт и на бариерата от 2012 година.

" До няколко метра пред бариерата пътят е общински. Всичко останало е частен парцел и активите в самия комплекс са частна благосъстоятелност. Земята е държавен горски фонд. До колкото ми е известно, сега се водят някакви каузи сред страната и притежателите ", сподели още Ставрева.

Според нея заплащането на такса за прекосяване през преграда в частен парцел не е в компетенциите на общината.

" Трябва да се подхващат дейности от страна на страната и на Областна администрация. И сега са в развой на правене подробни устройствени проекти, които да удовлетворят тъкмо това, което е написано в закона за устройство на черноморското крайбрежие. Общината сега прави различен път, с цел да не се постанова да се заплащат такси ", безапелационна бе кметицата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР