Достъпът до пиратско излъчване на телевизионни програми в градовете Сандански,

...
Достъпът до пиратско излъчване на телевизионни програми в градовете Сандански,
Коментари Харесай

ГДБОП: Над 10 млн. лв. са щетите от нелегалното разпространение на телевизия

Достъпът до пиратско лъчение на телевизионни стратегии в градовете Сандански, Петрич, Бургас, Кърджали, Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил е преустановен. Това сподели комисар Явор Колев, шеф на отдел „ Киберпрестъпност ” към ГДБОП на ексклузивен брифинг по отношение на извършената в страната интервенция за закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност в края на мината седмица, съобщи БГНЕС.
При обиските предходната седмица бяха конфискувани голям брой механически средства, посредством които телевизионния сигнал се разпространяваше до потребителите в съответните градове. Операцията е по сигнали от правоносители, които са открили, че техните стратегии се излъчват без да се заплащат авторски права. Само за два месеца на носителите на права са нанесени над 10 500 000 лева за три национални малките екрани, добави Колев.
" Легалната активност на операторите по разпространяване на интернет не е била наранена и не са били изземвани такива устройства, които касаят единствено доставката на интернет. В Бургас и Сандански са конфискувани сървъри, имащи отношение към мобилно разпространяване на телевизионни стратегии, за които няма платени права. Като част от доказателствата сървърите, на които са били уеб страниците и приложението, са били конфискувани. Към момента телевизионни стратегии в Дупница, Кюстендил, Гоце Делчев, Петрич, Сандански, Кърджали и Бургас с нелегално лъчение няма. По време на осъществяване на интервенцията нито един от шефовете на обискираните компании не оказаха подпомагане на чиновниците на ГДБОП ", добави Колев.
„ В Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил се твърди, че публикуваната интернет услуга е била спряна. Не са изземани устройства, които имат отношение към обезпечаване на съгласуваност на потребителите с интернет. Разбирам терзанието на жителите, за това че са останали без телевизионни стратегии, само че поради събитието, че това е осъществявано от оператори, които не са имали уредени авторски права , е закононарушение по смисъла на Наказателен кодекс “, сподели още Колев. По думите му са конфискувани голям брой механически средства, посредством които ефирен сигнал се е разпространявал до потребителите в съответните градове. Той уточни, че конфискуваната техника е скъпа. „ Тя е обвързвана с разпространяването на телевизионни стратегии. Освен, че е доказателство за осъществяваната незаконна активност, по този метод беше прекъснато закононарушението, което се извършваше “, разяснява още Колев.
„ Целта ни е да изсветлим бизнеса с незаконно разпространяване на телевизионни стратегии “, заяви още Колев и изрази вяра България да не бъде посочена като страна, неспазваща правата върху интелектуалната благосъстоятелност. „ ГДБОП работи по противопоставяне на кабелното пиратство от 1998 година като тогава пиратството в кабелните мрежи беше 100%. Сега от 2,4 млн. клиенти на кабелна телевизия към 50-60% са обхванати от легално разпространяване на телевизионни стратегии “, сподели още Колев. По думите му за закононарушение срещу интелектуалната благосъстоятелност се планува до 5 години отнемане от независимост, а текстовете в Наказателен кодекс, касаещи данъчни закононарушения, плануват затвор до 8 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР