Достъпът до огнестрелни оръжия обикновено е силно ограничен поради рестрикциите

...
Достъпът до огнестрелни оръжия обикновено е силно ограничен поради рестрикциите
Коментари Харесай

Направи си сам: Представиха най-евтината 3D принтирана пушка за само $350 долара

Достъпът до огнестрелни оръжия нормално е мощно стеснен заради рестрикциите в доста страни по света, а нерядко и поради тяхната цена. Това обаче може да се промени с стартирането на подобренията по 3D принтираната пушка FGC-9, които бяха демонстрирани неотдавна.

Оръжието беше актуализирано от Deterrence Dispensed, онлайн група, която промотира и популяризира 3D принтирани огнестрелни оръжия, откакто в началото то дебютира в края на предходната година, напомнят от Zero Hedge.

В последната итерация на FGC-9, нейната обща цена съгласно организацията е 350 $, от които 250 $ коства самият 3D принтер, а частите - още 100 $. Дизайнът му е изработен по подобен метод, че то да може да се направи и от хора, които нямат огромен предходен опит в триизмерното принтиране, а металната цев - единственото, което не може да се принтира, - се прави посредством електрохимическа машинна обработка. Затворът също е железен, защото и той понася огромна част от налягането при изстрел, само че също може да се създаде в домашни условия.

Така FGC-9 отстрани потребността от каквито и да е фабрични оръжейни елементи, макар че за изработката на пушката може да се употребява ударно-спусковият механизъм на AR-15. Оръжието употребява муниции със общоприетия НАТО-вски диаметър 9х19 мм, откъдето идва и деветката в името му.

" Няма индикации, че тези старания ще спрат ", сподели пред Slate псевдоанонимният дизайнер на FGC-9, подвизаващ се онлайн като " Ivan ". " Проектите даже стават все по-амбициозни. "

Същевременно обаче управляващите в Съединени американски щати се готвят да затегнат регулации върху " призрачните оръжия ". На уеб страницата на Байдън четем:

" Един от методите, по които хората легално могат да се снабдят с оръжие, е като сами сглобят такова от подготвен комплект или като го напечатат. Байдън ще спре разпространяването на тези т.нар " призрачни оръжия " с прокарването на законодателство, задължаващо хората да минават през инспекция на досието, преди да си купят комплект за сглобяване на огнестрелно оръжие или да получат достъп до кода за 3D принтираните такива. "

От Zero Hedge показват, че към този момент уеб страниците на Deterrence Dispensed и Cody Wilson " s Defense Distributed към момента работят, само че евентуално управляващите ще ги нападат в близкото бъдеще.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР