Доста въпроси около инцидента с главния прокурор изглеждат съмнителни, заяви

...
Доста въпроси около инцидента с главния прокурор изглеждат съмнителни, заяви
Коментари Харесай

Бивш шеф на НСО: Има доста въпросителни около инцидента с главния прокурор

Доста въпроси към случая с основния прокурор наподобяват съмнителни, съобщи пред БНР ген. Красимир Станчев, някогашен начални на Националната работа за защита. 

Според него сходна офанзива против брониран автомобил е несериозна - той коства над 1,5 млн. лева

" Първото нещо, което трябваше да се случи, не беше да се дават изказвания под въздействието на страсти. Визирам господин Сарафов. Не ми се виждат съществени тези неща ", означи Станчев.

Той разяснява и особената обстановка с израелския специалист, дойде в България час и половина преди гърмежа, и позволен до следствието на случая.

" Не е съществено една страна да не може да изцеди до дъно ресурса на своите институции, тогава да каже дали липсва нещо и да бъде поканен някой по формален път. Да хванеш някого от аерогарата и да го заведеш на това място, което беше отцепено повече от 24 часа, не ми звучи съществено ", означи генералът.

Пропуск е и да не се ревизират местата, където колата понижава, излиза или минава по мост - вместо това фокусът беше единствено в мястото на гърмежа. 

" Не различавам изявленията след гърмежа като угаждане на публичния интерес, а на нечий различен интерес. Общественият интерес се нуждае от потвърдени обстоятелства ", сподели той.

Не е ясно какъв брой ще продължи следствието, добави Станчев, само че акцентира, че прокуратурата би трябвало да даде повече информация по случаи, когато се изяснят нещата, а не когато " се намести версията ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР