Доста срещи имах от сутринта - с австрийския канцлер, със

...
Доста срещи имах от сутринта - с австрийския канцлер, със
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Борисов репликира Радев: Днес разбрах крилатата фраза, че юмрукът обединявал ценности. А тоягата сигурно раздава демокрация

Доста срещи имах от сутринта - с австрийския канцлер, със сръбския президент - за събитията в Сърбия и Косово, с премиера на Словения, на Хърватия, на Гърция и други сътрудници. Разбира се с Доналд Туск, Антонио Лопес. Това съобщи пред публицисти след срещите си с евролидери за Западните Балкани водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Договорът за добросъседство беше насочна точка на диалозите със Северна Македония. Отправната точка за присъединението на всички страни от Западните Балкани. Много труд, само че ние успяхме. Успяхме да създадем по този начин, че вероятността да е и за Черна гора, и за Сърбия, и за Босна и Херцеговина. И те не престават да чакат България да е водеща. За страдание това движение се спусна. Юмрукът на Румен Радев, който се стовари върху българската народна власт, се стовари и върху интернационалните ни връзки ", съобщи Борисов.
свързани новини18467преди 2 часа96960преди 4 часа
" Защото през днешния ден разбрах крилатата фраза, че " юмрукът обединявал полезности ". А тоягата несъмнено раздава народна власт. Не мога да го схвана даже ", означи той, разяснявайки днешното изказване на президента, който след повече от година най-накрая благоволи да изясни какво значи вдигнатия пестник, с който предишното лято приветства протестиращите пред Министерски съвет.

" Изпуснаха се доста месеци. Нагнети се доста напрежение в Северна Македония, в Албания - против България. В момента нито една страна не е на наша страна. Защото се пропуснаха тези месеци да се изясни каква е в действителност нашата позиция. Поколения млади македонци, албанци ненавиждат сега България. Защото те им стопираха вероятността. Разбира се, компромис от тяхна страна би трябвало да се направи. Но ние бяхме подготвени да създадем компромис - за македонския език, за късото име в Организация на обединените нации... За мен на следващия ден ще ги излъже за следващ път. Защото всичките сътрудници, да не ги изтъквам, споделят, че им е обещавал постоянно - да реши въпроса след изборите. След кои избори обаче, не е ясно ", означи Борисов.

Той съобщи още: " Така че на следващия ден, допускам, още веднъж ще им каже: " След изборите ". Това е тъкмо като приказката: " Татко ще ми купи колело, но различен път ".

" Разбира се, има доста тематики, свързани с енергетиката, стремглавите цени на всички артикули, енергоносители - и в България, и в съюза, и в района. Вие ще видите - тук в магазин без ваксина не можеш да пазаруваш. Всичко е отворено, само че хората съблюдават ограниченията - над 50-60-70% са имунизирани. В България през днешния ден 178 индивида се придвижиха в по-добър свят от този на Румен и този неуспех, наименуван Кацаров. За тези хора 178 души е нищо. Само през днешния ден са умряли. Представете си, паднал аероплан със 178 индивида - каква покруса. В България е всеки ден, деца почиват. И никакви ограничения, никакви реакции! Под 20% имунизация ", съобщи възмутено Борисов.

" И това назовава " сполучливо държавно управление ". В кое е сполучливо? В стопанската система? - Спад 63,7 вложения. Във финансите? - Вчера половин милиард теглят дълг. Миграцията? - Пълен неуспех! Всичко е цялостно в центровете, а към този момент Европа регистрира, че Балканският път се реалокира през България. В земеделието - спрени стратегии, в туризма - спрени европейски средства за туроператорите. Един транспортен съд стои 20 дни в Черно море, токсини водата. Никакви реакции! Кое е сполучливото? Едно нещо да ми каже. Провал във външната политика. Утре канцлерът Меркел и президентът Макрон ще бъдат излъгани за следващ път. Това са действителностите ", означи Бойко Борисов.

Отново по тематиката Северна Македония той съобщи: " Когато аз управлявах, подписахме Договора за добросъседство. И единствено в границите на 15 минути - от Брюксел до Вашингтон, на всички места ни поддържаха с овации. Като пристигна отново да управляваме ние, ще ви кажа по какъв начин ще стане. Сега диктаторът би трябвало да вземе своите решения. И да спре да заблуждава - че след тези избори, след другите... Ето това е. Но дано бъдем оптимисти. Може пък да го реши. Може да откри кураж. Може юмрукът пък един път да е пестник, да не е мека китка. Може пък да поеме отговорност един път и да не се крие под полата на политическите партии, а да вземе решение - единствено от него зависи - " Да " - " Не ". И не на последно място - Планът за възобновяване. Другите страни си похарчиха парите и ни питат по какъв начин България няма проект. Казват ни - но вие сте доста богата страна - половин милиард плащате за избори, не ви трябват европейски пари, вие сте цъфнали и вързали! ".

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР