Доста солени стават таксиметровите услуги в Бургас. Поскъпването е факт

...
Доста солени стават таксиметровите услуги в Бургас. Поскъпването е факт
Коментари Харесай

Това са новите цени на такситата в Бургас!

Доста солени стават таксиметровите услуги в Бургас. Поскъпването е реалност откакто локалният парламент през днешния ден дефинира минимална цена за транспорт за един километър пробег за дневна цена от 1,09 лева./км и 1,19 лева за нощна. Максималната дневна цена се покачва до 1,80 лева, а нощната -  до 2 лева, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Тарифите в Бургас не бяха обновени от 2011 година, само че през това време се следи повишаване на цените на горивата и повишение на инфлацията в бранш превоз.  Председателят на непрекъснатата комисия по превоз и известия към Общински съвет Евелина Михалева бе  инициирала среща с представители на сектора преди днешното съвещание на ОбС-Бургас. След диспути и разисквания бе реализирано единодушие за покачването на цените.

" Нашите цени са по-високи от тези в София, Пловдив и Варна ", означи общинският консултант Георги Дракалиев, който предложи цените да бъдат по-ниски с 10 стотинки от посочените в докладната бележка (предложено в документа бе минимална цена дневна цена от 1,10 лева./км и 1,20 лева нощна, оптималната дневна цена  - до 1,80 лева и 2 лева.за нощна).  Това обаче не бе утвърдено от локалния парламент.

Веселин Пренеров бе на мнение, че би трябвало да се увеличи и качеството на услугата. Той  посочи, че всеобщо таксиметровите компании подценяват изискването за положителни, безвредни и чисти коли.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР