Доста сме далеч от създаването на българска ваксина срещу коронавируса.

...
Доста сме далеч от създаването на българска ваксина срещу коронавируса.
Коментари Харесай

Проф. Петрова: Далече сме от БГ ваксина срещу COVID, да разч...

" Доста сме надалеч от основаването на българска ваксина против ковид. Затова не би трябвало да я чакаме, а да разчитаме на към този момент утвърдените от Световната здравна организация (СЗО). "

Това съобщи проф. Пенка Петрова, шеф на Института по микробиология на Българска академия на науките в понеделник пред БНР. Преди ден проф. Андрей Чорбанов, който е шеф на департамент " Имунология " в Института по микробиология на Българска академия на науките, сподели, че на 5 октомври ще бъде показана българската разработка за ваксина против ковид на международен теоретичен конгрес.

Оказва се, обаче, че няма да бъде показана самата ваксина, а теоретичен отчет за нея.

" Засега нямаме същинска ваксина, която да може да се тества, изключително на разнообразни групи хора, тъй като с това би трябвало да се заеме фармацевтична компания ", изясни Петрова.

Тя разясни, че ще бъдат показани " научните данни за инвитро проби към клетъчни линии " на международен конгрес по имунология.

Иначе Петрова изясни, че създаването върви добре и по проект, а планът с института " Пастьор " за имунизацията приключва с положителни научни резултати.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР