Доста сложна за организиране мисия. Голямо е растоянието до засегнатите

...
Доста сложна за организиране мисия. Голямо е растоянието до засегнатите
Коментари Харесай

Наши спасители за трагедията в Турция: 22 часа продължи най-дългата ни мисия

" Доста комплицирана за образуване задача. Голямо е растоянието до засегнатите места. Пътувахме с доста техника. Условията не бяха леки ". Така ръководителят на задачата ни в Турция гл. инсп Калоян Дончев пред Българска национална телевизия дефинира на малко обстановката там. Той беше безапелационен, че екипът е бил чудесно сработен. " Участвали сме в доста тренировки и образования ", уточни Дончев.

На въпрос по какъв начин са знаели къде да търсят, той уточни, че разполагат със профилирано съоръжение, което оказва помощ в намирането на живи хора.
Най-дългат избавителна задача, която екипът е направил е траяла повече от 22 часа. " Чухме звуци и извикахме сътрудниците със профилираната техника, локализирахме от къде се чуват звуците ", описа пожарникарят.

Кирил Дикански, старши избавител, сподели част от техниката, която е пособия на спасителите да откриват живи хора. Един от апаратите засича сърдечна активност до 250 метра. Колегата му Йордан Михайлов също демострира уред, който регистрира звучи за по-прецизно определяне на местоположението на потърпевш.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР