Доста се вдигна тонът на дискусията за хартиената бюлетина. Много

...
Доста се вдигна тонът на дискусията за хартиената бюлетина. Много
Коментари Харесай

Нинова: ПП вече не искат да гласуват семейните помощи за деца или борбата с корупцията

" Доста се подвигна тонът на полемиката за хартиената бюлетина. Много крайни оценки и истеричност, подправени вести, даже и в този момент тук чух няколко и видях такова държание. "

Това сподели за bTV водачът на социалистите Корнелия Нинова. В ефира на bTV преди Нинова беше депутатът от " Продължаваме промяната " Андрей Гюров.

" Чух господин Гюров да споделя, че тяхната цел е да се даде опция на всеки български жител, свободно да си изрази вота. Нашата цел е същата. Знаете от националното изследване, че 47% от българските жители желаят хартия, а 48% машина. Няма нищо по-демократично това. Тази нервност и тракане по масата е към тези 47% ", добави водачът на Българска социалистическа партия.

" Мнението на немския парламентарен съд е, че машините не са надеждни. Като сме съвременни, дано да сме европейци. Какви ограничения са подхванати в този кодекс, с цел да не се позволява това, за което всички доста подправено и форсирано приказват ", добави още Корнелия Нинова.

" Ще има видеонаблюдение в живо време и всеки може да види по какъв начин се броят бюлетините. Всяка бюлетина ще е показвана на камерата. Това ще е във всяка секция. Няма да има тъмна стаичка ", даде обещание Нинова.

" Те желаят да принудят депутати да си отдръпват законопроекта. Как ви звучи това? Не звучи добре. Всички приказки, че това е обединението на статуквото, а те гласоподаваха за оръжията с ГЕРБ или за Грипените и така нататък ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия, потвърждавайки, че няма да отдръпна законопроекта за Изборния кодекс.

" Предложението за регион чужбина и за закриване на Общественият съвет, си е на ГЕРБ, в случай че желаят да си го отдръпват, добре. Нещо Политическа партия към този момент не желаят да гласоподават фамилните помощи за деца или битката с корупцията. Онези цели, на които залагаха – промяната на модела, огромната обществена политика и тези 16 точки. Най-важното за тях е дали ще има смесено гласоподаване. Изглежда подозрително това. Тези крайни отзиви, нервност и загърбване на огромните и кардинални въпроси за развиването на България. Всичко изчезна поради хартиената бюлетина ", сподели в умозаключение Корнелия Нинова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР