„Доста радикален и отчаян политически акт е арестуването на лидера

...
„Доста радикален и отчаян политически акт е арестуването на лидера
Коментари Харесай

Харалан Александров: Арестът на лидера на опозицията е отчаян политически акт

„ Доста коренен и обезверен политически акт е арестуването на водача на опозицията “, разяснява пред БТВ общественият антрополог Харалан Александров. Той разкри, че задачата на акцията на Министерство на вътрешните работи е да се върнат митингите срещу ГЕРБ.

„ Политическият смисъл е явен. Има по-малко общо със справедливостта, в сравнение с с властта “, безапелационен е общественият антрополог.

„ Арестът на водача на опозицията преглеждам като обезщетителен опит да се покаже сила”, сподели Александров. Той изрази опасения министър председателят „ да не прегори от толкоз възпламеняване – против борбата за отмъщение, върховенството на закона и справедливата идея против съветската агресия”, само че имаме потребност да се охладим, добави антропологът.

„ Според мен влизаме в нова серпантина на регресията, нека има нормализиране. Властта в партиите потиска лидерството”, сподели Александоров.

„ Да не звучи подмолно, само че стартира да наподобява като че ли това е част от огромна хибридна акция за дестабилизиране на България. Сякап някой има интерес. Трябва да си сложим въпроса кой печели от хаоса и омразата?”, попита антропологът.

Според него има съвпадане сред ареста и войната и това трансформира динамичността на руско-западните връзки.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР