Доста по-дълго от предварителните оценки ще продължи ремонтът на моста

Доста по-дълго от предварителните оценки ще продължи ремонтът на моста ...

Ремонтът на магистрала "Струма" ще се проточи 4 месеца.


Доста по-дълго от предварителните оценки ще продължи ремонтът на моста на магистрала "Струма", който беше повреден при пожар на незаконно сметище под него. Четири месеца ще продължат ремонтите и възстановяването на виадукта, каза управителят на агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, който инспектира хода на почистването на терена под моста. Първоначално експертите смятаха, че за възстановяването на конструкцията ще са нужни поне два месеца.

"Ремонтите ще започнат най-скоро, след почистването, и ще струва по предварителни разчети милион и 860 хиляди лева", добави Терзийски, цитиран от БНР. Движението обаче няма да бъде спряно през цялото време на ремонта, увери той, но не се ангажира със срок за пускане и на двете платна. "Пострадали са 13 колони, три греди и два еркера", каза само Терзийски.

Още в петък следобед беше пуснато движението в едното платно - в посока София, което е по-малко пострадало от пожара. В петък и събота, 24 август, в участъка ще преминават леките автомобили, пътуващи към Кулата, а идващите от Кулата към София ще се движат по главен път Е-79. В неделя и понеделник, когато трафикът от Гърция към столицата е по-интензивен, по магистралата ще преминават леките коли за София, а тези за Кулата ще бъдат пренасочени по Е-79.

Днес изтече срокът, в който 27-те областни пътни управления в страната трябваше да обявят резултати от проверките, дали и на други места няма подобни незаконни сметища, гаражи или други обекти под или около пътната инфраструктура. „По предварителна информация, да, има нарушения, има дори куриозни случаи, мога да кажа, гуми има на много места, под едно съоръжение има и изграден овчарник“, каза Терзийски.

 

Източник: segabg.com