Доста патетична фраза - „разбил сърцето“, но … много справедлива

...
Доста патетична фраза - „разбил сърцето“, но … много справедлива
Коментари Харесай

Как да простите на мъжа, разбил сърцето ви?

Доста патетична фраза - „ разрушил сърцето “, само че … доста обективна и тъкмо предава същността на нещата. Понякога сърцето в действителност се „ разрушава “ и е мъчно да се не помни обидата от измяната на най-близкия човек. Може ли да създадем нещо по въпроса? Как да извиним на мъж, който ни е наранил? Има дами, които по този начин и не съумяват. Въпреки че желаят. Но това там се е заглождило някъде във вътрешността в сърцето и няма стартиране на открито. Ето какво поучават психолозите в този случай.

Изправете се пред обстоятелството – истината е жестока, само че приемането ѝ лекува

Не подценявайте израза „ това, което не ни убива, ни прави по-силни “, тъй като е тъкмо по този начин!

Разбира се, за всеки всичко е доста самостоятелно. Някой се нуждае от няколко месеца „ рехабилитация “, до момента в който различен към момента не може да излекува раните си даже и след няколко минали години. Психолозите споделят, че ние сами, на подсъзнателно равнище, се отдалечаваме от осъзнаването на обстоятелството, че мъж ни е предал, изневерил, обидил или изоставил. А най-важното е да разберем този факт и да го признаем изцяло. Само по този начин можем да се оправим с всичките си вътрешни проблеми и в действителност да станем по-силни. И точно осъзнаването на обстоятелството ще ни помогне да извиним на колегата, даже и в случай че ни наподобява, че нямаме сили да го създадем.

Спрете да говорите за това

Отначало сте обсъждали това нон стоп - с родственици, другари, даже непознати! Но колкото по-далеч са хората от сходни проблеми, толкоз по-малко верни препоръки могат да дадат. Скръбта на някой различен в никакъв случай не допира толкоз, колкото личната. И даже в случай че околните ви са ви подкрепяли с цялостни сили първоначално, не очаквайте, че това постоянно ще бъде по този начин. Освен това, като непрекъснато се оплаквате и превъртате в главата си мъчителните мемоари, единствено влошавате нещата. Това даже може да докара до продължителна меланхолия, тъй че би трябвало да се опитате непременно да забравите за недоволствата и прочувствените си рани – единствено по този начин ще им помогнете да заздравеят по-бързо.

Освободете гнева

Не е толкоз елементарно да се направи, едвам се каже, нали? Гневът е изцяло естествена реакция на личността. И колкото по-силен е характерът, мощ на волята и издръжливостта, толкоз повече вътрешното „ Аз “ ще се съпротивлява на прошката на колегата. Възмущение, яд и експанзия - всичко това първоначално ще ви залее като цунами. Не се учудвайте, че кроите подли проекти за възмездие и се радвате на неуспехите на този, който ви е наранил. Но, повярвайте, с времето пристрастеностите ще утихнат. И колкото по-рано се опитате да се освободите от гнева си, толкоз по-добре ще бъде за вас самите, тъй като негативизмът постоянно ни унищожава. Безмилостно! Повече, в сравнение с болката от изневярата.

Анализирайте обстановката

Някои дейности и думи могат да нараняват доста мъчително. Тогава таим възмущение и яд, горест и отчаяние. А в действителност би трябвало да се опитаме да гледаме на обстановката с здравомислещ и леден взор. Може би всичко е просто резултат от неприятния ден на обичания ви. Може би сега има някакви проблеми в работата или в друга област от живота си, които не желае да показа с вас. Но всички скрити страсти рано или късно намират излаз и може би просто още моментът не е пристигнал? От друга страна, не трябва да се лъжете и да оправдавате колегата, в случай че непрекъснато имате различия и кавги. Идеалният вид е да говорите искрено и да обсъдите всички неща, които не устройват и двама ви.

Признайте своята отговорност

Не забравяйте, че вашите думи или дейности могат да допринесат за същата болежка в сърцето на вашия мъж, каквато изпитвате вие, когато той ви наскърбява. Съвсем разбираемо е, че една жена изживява свадите по-емоционално, само че мъжете също изпитват страсти. Опитайте се да осъзнаете, че всяка свада е нож с две остриета и в множеството случаи и двете страни са отговорни. Потърсете повода и в себе си - може би инцидентно (или даже умишлено) сте го предизвикали да ви нарани? Опитайте се да се извините, в случай че смятате, че сте сбъркали.

Ценете напъните му

Ако един мъж прави всичко допустимо да се сдобри с вас, това не трябва да се подценява никога. Дори и да е бил доста, доста отговорен, щом се пробва да се поправи, би трябвало да го разберете – сигурно е изплашен и комплициран и не желае да ви загуби. Не се цупете безпределно единствено и единствено да го накажете - в последна сметка няма да има резултат, изключително в случай че в душата сте му дали прошка и вършиме всичко единствено поради „ шоуто “. Идеалният вид е да се поставите на мястото на мъжа и да разберете какво би ви коствало неговата амнистия, да вземем за пример.

Отмъщението ли е по-важно за вас или вкарването на живота ви в релси?

Действията или думите му в действителност ли ви нараниха по този начин надълбоко? Или може би това се случва неведнъж и непрекъснато се чувствате подценявани и отхвърлени? Тогава си коства да задълбаем. Ако за вас, макар сериозността на мъжкото нарушение, е значимо да запазите връзката си, да възстановите интимността и взаимното съгласие, тогава се пробвайте да простите на мъжа си. Но погледнете трезво на обстановката - в случай че напъните и самодейността за помиряване идват единствено от ваша страна, това е сериозна причина да се замислите дали такава връзка ви е нужна изобщо.

Автор: Лора Костова, основен редактор на happy-woman.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР