Доста наситена програма има Европейският парламент и все теми, които

...
Доста наситена програма има Европейският парламент и все теми, които
Коментари Харесай

Новаков категоричен: Нямам съмнение, че ще победим ПП

Доста наситена стратегия има Европейският парламент и все тематики, които засягат България. От една страна е възбраната на коли с бензин и дизел от 2035 година, а въпреки това е гласуването за отпущането на България на запас в размер на половин милиарда евро за подпомагането на енергийно небогати семейства и за възобновими енергийни източници. Продължаваме и с транспортните тематики - с внасянето на подписката за унищожаване на опашките по границата. И това единствено в границите на два дни. Това съобщи в особено изявление заевродепутатът.

Попитан за опашките по границите, Новаков сподели, че не е обикновено сред две европейски страни, европейски камиони с европейска стока да чакат два дни, с цел да преминат. " Няма причина това да се случва, с изключение на слаба организация. Няколко пъти се е видяло, че инспекциите дават краткотраен резултат - оправя се прекосяването, изчезват опашките и след две седмици - те още веднъж са там. Но, в случай че се заложи един общоевропейски стандарт и самодейността пристигна от Брюксел - то тогава методът ще бъде различен и по тази причина стартираме от тук. Подписите са събрани в цяла България, само че решението би трябвало да пристигна от Брюксел. Искаме в границите на 60 секунди да бъде осъществена напълно обработката на документите на камионите, в случай че някой има проблем - то той да се дръпне настрана и да не пречи на опашката ", изясни той.

Новаков е безапелационен, че това може да стане с повече хора, повече гишета и по добра организация, както и посредством налична технология, която разпознава номерата на камионите и още щом е влезнал на територията на Европейски Съюз - се знае кой кара, какво кара и с какви документи се кара. Тогава е задоволително единствено да се спре този камион и да се свери щофьорската брошура, персоналната карта и документите на самия товар - и да се пусне да минава. Същото би трябвало да се случи и от другата страна в Румъния. " Няма причина на една европейска граница да има гишета от двете страни. Може да има обща инспекция и по-добра организация на границите, не е належащо да се връчват санкции от КАТ на границата - може да се връчват на всички места из страната, не е належащо и ТОЛ-полицията да глобява  - това също може да се връчва на всички места из страната, тъй че да не се образуват опашки.Защото това трови живота на водачите и те напущат работа заради тази причина, само че и коства по 200 евро дневно на притежателя на компанията за стоенето на тази граница, тъй като плащаш лизин на камиона, гориво и заплата, а губиш време, в което този камион не изкарва нищо. В последна сметка се трови и живота на хората, които живеят и в Русе, и във Видин, и в Петрич, и в Сандански. Просто пречат тези опашки. Трябва да се реши този въпрос ", безапелационен е той.

Запитан дали чисто механически имаме тази опция, той съобщи, че не е огромна покруса, в случай че се наемат още 10 души и 5 гишета и се купи технологията, която да разпознава по кое време е минал камионът границата и дали има пломба. Технологията не коства, сигурно, милиони, счита той.

Що се отнася до това дали този проблем няма да се реши с влизането на страната ни в Шенген, Новаков е на мнение, че това е най-лесното да се каже, само че той прави всичко в този момент, тъй като зависи от него.

" Дай Боже да имаме постоянно държавно управление и то да одобри за приоритет да вкара България в Шенген - още по-добре, само че дотогава и аз и моите сътрудници би трябвало да направи всичко допустимо да решим казусът с чакането по границата, който тормози толкоз доста хора ", сподели той.

" Вече ме е боязън да приказвам за светлина в тунела във връзка Шенген, тъй като нормално се оказва трен и  това, което знам е, че по-скоро има опция да стартира да се разисква по време на испанското председателство, а не на шведското и по тази причина е доста значимо по това време да имаме постоянно държавно управление, което да може да отиде и да договаря и да изисква. Нещо, което не се случва все още. Важно е да останем дружно с Румъния, тъй като в случай че ни отделят и влезе единствено Румъния - това ще е най-ниското равнище до което страната ни е падала в миналото. Към момента ми се коства, че тази възможност е отминала, само че не трябва да има сходни упоритости ", съобщи още евродепутатът.

Що се отнася до идните избори, той съобщи, че сътрудниците му от Благоевград (бел. ред. Новаков е координатор там на ГЕРБ) са по-амбицирани да покажат, че не може да се продължава по този път и колкото по-добър резултат реализиран, толкоз по-сигурно е, че България ще има постоянно държавно управление. " Това е нашата цел и съответно за Благоевград работим в посоката да имаме един народен представител повече. Хубаво е, че запазихме и броя на мандатите - 11, тъй като имаше възможност при новото броене те да станат 10. Благоевград е доста значим район в България и би трябвало да бъде добре показан.

Нямам подозрение, че ще победим " Продължаваме Промяната " в Благоевград, тъй като последният път имахме 15% разлика и би било добре да си я запазим и даже да я увеличим ", счита.

Попитан от екипа на какви ще бъдат главните им послания и по какъв начин ще стимулират хората в България, които са изморени от избори, Новаков отговори, че разчитат доста на персоналния контакт на хората в листата с гласоподавателите. През три месеца сме там и обясняваме на хората какво би трябвало да се случи с страната, явно това е метод, който работи. Също по този начин разчитаме доста и на съдействието си с медиите посредством които можем да стигаме до повече хора.

Запитан дали името на Владислав Горанов и листата " Магнитски " ще нанесат изцяло някакви вреди за, Новаков отсече: Не мисля!

" Познавам го, комуникирал съм с него и по служебни въпроси и имам вяра, че той ще си пази правата по надлежния ред и не мисля, че той би оказал репутационна вреда на партията. Разбира се, това е сигнал, който би трябвало добре да разчетем. Ако това е единственото, което съперниците ни ще употребяват, мога занапред да им кажа, че няма да свърши работа. Хората знаят на какво сме способни и теорията издиша, че са тежали на България, с цел да се развива по-добре, тъй като не сме в ръководството от две години. Е, развихме ли се по-добре, запита той.

По материала работиха Галя Георгиева и Калина Христова

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР