Доста хора се опитват да провалят опитите за съставяне на

...
Доста хора се опитват да провалят опитите за съставяне на
Коментари Харесай

Николай Денков: Доста хора се опитват да провалят опитите за съставяне на кабинет

Доста хора се пробват да провалят опитите за сформиране на кабинет. Това сподели Николай Денков в коридорите на Народно събрание по отношение на опциите за сформиране на държавно управление с втория мандат, съобщи организация Фокус.
 
" Ясно е, че много хора се пробват да провалят опитите за сформиране на кабинет. Моята роля е да се опитам да се абстрахирам от всички тези трудности. От разгворите с Мария Габриел виждам, че и нейният метод е сходен, и да се опитаме да приключим този развой, с цел да стабилизираме страната ", съобщи Денков.
 
Академик Денков изрази своята вяра, че ГЕРБ-СДС ще следват законодателната стратегия по този начин, както е била заложена при договарянията сред двете политически сили. 
 
" Нашата роля е да намерим решение и състав, което да работи. Ако се окаже, че е невероятно, тогава още веднъж се връщаме на изходна позиция. Искам да обърна внимание на нещо, което остана в сянка през вчерашния ден от многото вести. Това са съгласуванията в Правна комисия. Законите, препоръчани от Министерски съвет, не бяха гласувани напълно по метода, по който бяха показани, а персонално за мен това е притеснително. Първото нещо, което ние направихме с ГЕРБ-СДС, е да подредим законодателната стратегия. Това не стана през вчерашния ден в комисия, уповавам се, че тази неточност ще бъде поправена в зала ", сподели той.
 
Според някогашния министър на образованието Народното събрание и държавното управление би трябвало да работят, с цел да реализират съответни цели. 
 
" Едно държавно управление и парламент би трябвало да работи, с цел да реализира определни цели и да взема решение задания. Ако задачата е да оправим правосъдната ситема, това осмисля съставянето на държавно управление. Затова е извънредно значимо законодателната стратегия да върви по метода, по който беше планувана ", изясни той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР