Доста хора са загрижени за ефективността на своите климатици и

...
Доста хора са загрижени за ефективността на своите климатици и
Коментари Харесай

Кои са най-добрите климатици за отопляване

Доста хора са загрижени за успеваемостта на своите климатици и тяхната дарба или да отопляват, или да изстудяват един дом.

 

При съпоставяне на енергийният разход на един климатик, отопляването сигурно взима превес над изстудяването като най-енергозависимият развой.

 

Затова е изцяло разбираемо в случай че потърсите кой е най-ефикасният климатик за отопляване от всички налични на пазара.

 

Днес ще се консултираме с специалистите по тематиката Eclima.bg, които ще ни опишат малко повече за спецификите на отопляване на трите най-често срещани типа климатици в България.

 

Подови климатици

 

Подовите климатици са характерен клас климатици, които се инсталират покрай пода, съвсем наедно с повърхността на стената. Много постоянно те се инсталират под прозореца, като фиксирането им се случва по характерен метод, на не повече на педя от пода.

 

Поради своята ниска позиция, и естествените закони на конвекцията на газовете, подовите климатици имат преимущество пред останалите при стопляне.

 

Стига един подобен апарат да няма спънки или предмети пред себе си, той е кадърен да затопли едно помещение доста по-бързо.

 

Поради покачването на топлия въздух, и избутването на студения от пода, климатикът съумява да сътвори чувството на топлина доста по-бързо от другите разновидности.

 

Хиперинверторни климатици

 

Хиперинверторните климатици Mitsubishi са най-мощните и способни климатици от цялата селекция консуматорски артикули на пазара.

 

В съпоставяне с останалите, този клас климатици превъзхождат другите с тяхната продуктивност, дарба да затоплят огромни пространства, невероятна тишина и доста други фактори правещи ги най-луксозния избор.
Те се инсталират по сходен метод на инверторните климатици, с тази разлика, че наложително би трябвало да са на външна стена. Това може да ограничи опцията за монтаж и за избор на височината на монтажа.
Що се отнася до енергийна успеваемост, те са много ефикасни, само че пък имат много висока консумация на електричество.

Инверторни климатици инсталирани ниско

Инверторните климатици са много добра алтернатива за отопляването на дребни и междинни по мярка домове. Те са много икономични за своя размер и по отношение на потреблението на електрическа енергия, само че постоянно са лимитирани в един дребен диапазон на монтаж.

Ако един сходен климатик се инсталира ниско до пода, както е при подовите климатици, се добива много потента мощ за стопляне, само че с много и се понижава пространството.

 

Кой от трите типа е най-хубав в отопляването

 

И трите типа имат своите преимущества и дефекти, само че що се отнася за успеваемост при стопляне, климатиците с подов монтаж сигурно имат превес над останалите.

 

Самата им позиция подготвя те да бъдат ефикасни при отопляването, защото топлият въздух се качва горе, а до момента в който се качи до тавана, той минава през всички други температурни пластове, оставяйки част от топлината си в тях.

Ако желаете да разберете повече за подовите климатици или напряко желаете да си закупите подобен, най-хубавото място за това е Eclima.bg.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР