Доста години минаха. Следил съм и политиката, и спорта. Виждах

...
Доста години минаха. Следил съм и политиката, и спорта. Виждах
Коментари Харесай

Димитър Пенев: Няма да бъда объркано крило или объркан защитник |

" Доста години минаха. Следил съм и политиката, и спорта. Виждах и усещах, че през последните години и в учебните заведения, и в клубовете, и в цялата ни страна младежта изостава във връзка с подготовка. Физкултурата се не помни. Важното е да не виждаме младежите да вървят да пушат, да се разхождат. "

Така футболната легенда Димитър Пенев изясни пред Нова тв влизането си в политиката и присъединяване си в листите на коалиция Воля-НФСБ. Бившият треньор на националите по футбол е под номер 6 в 23 МИР в София.

Той призна, че го е поканил водачът на Воля Веселин Марешки, само че са му се обадили " и други хора ". 

" Получи се едно леко земетресение сред притежатели на клубове за какво ще вземам участие ", разяснява Пенев. И добави, че е минал през доста пътеки в спорта и не може някой да му дърпа ушите. Но призна, че е имало подмятания за какво влиза в политиката. 

" Ние отиваме като спортни хора, макар че политиката схваща от спортове. Каквото може да помогнеме, ще се опитаме да помогнеме ", изясни Стратегът от Мировяне.

Пенев даде да се разбере, че не толкоз политиката на обединението, която го е издигнала, има решителен глас за кандидатирането му, колкото жестът да го поканят, " защото останалите партии или ни прескачат, или сме забравени ". А той има още сили да помогне. Стратегът приел след диалози в придвижване, а с Марешки се е видял единствено един път. Той даде да се разбере, че е афектиран от пренебрегването на личността му от Българска социалистическа партия и другите партии. 

Пената не изясни по какъв начин гледа на Марешки и Валери Симеонов - като на опция или като на някогашни ръководещи. " Мисля, че ще намерим общ диалог и те да се върнат малко обратно, откакто са пропуснали тези точки за спорта, за учениците ", изясни той. 

" След като не получих покана от друга партия, значи би трябвало да се съобразя (с тях - Марешки и Симеонов) и каквото мога, да оказа помощ в мой жанр, с мои сили ", уточни Стратегът. И добави, че няма терзания от правосъдните проблеми на Веселин Марешки и още веднъж даде да се разбере, че е афектиран от пренебрежението от страна на другите партии. 

На въпрос дали е избрал обединението, тъй като никой различен не го е поканил, Пената отговори: " Една минутка щях да помисля, и щях да реша ". " Няма да бъда комплицирано крило или комплициран бранител ", добави той. И уточни, че би приел покана и от ГЕРБ, и от Българска социалистическа партия, и от всяка една партия, " в случай че бяха първи, в случай че бяха втори ". " Доста неща съм минал в спорта и към този момент към края на живота си да опитам малко и от политиката ", изясни логиката си Пената. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР