Доста динамични събития се случиха в последните дни - сбъдна

...
Доста динамични събития се случиха в последните дни - сбъдна
Коментари Харесай

Политолог: Радев има много голям авторитарен потенциал, иска да раздава правосъдие

Доста динамични събития се случиха в последните дни - сбъдна се фантазията на някои хора още от евроизборите предходната година да се получи неодобрение, което да докара до предварителни избори. По мое мнение тези хора желаят да вършат същите схеми, само че те да са на власт. Искат да сложат едни нови човечета в едни квадратчета и да се възползват от достъпа до разпределението на обществените финанси. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия политологът Стойчо Стойчев.

Хората имат достоверни претенции, само че след изборите тези, които стачкуват, няма да влязат в Народното събрание, а ще влязат партии, които ще вършат каквото си желаят. Същите тези хора доведоха ГЕРБ на власт. Въпросът е да се формулира ясна опция – кой ще пристигна след ГЕРБ на власт, кой ще ръководи, съобщи той.

Защо Борисов да си подаде оставаката, откакто след шест месеца ще има предварителни избори? Никоя от политическите партии няма интерес от предварителни избори, интерес има единствено президентът Радев, който при предварителни избори ще назначи длъжностен кабинет, който няма надзор от Народното събрание, и ще има прекалено много пълномощия за 3-4 месеца. При предходния длъжностен кабинет той избра самолетите "Грипен ", след което държавното управление ревизира този избор. Като нищо може в този момент със длъжностен кабинет да саботира договорката за изтребителите F-16, уточни Стойчев.

Пети ден на митинги в София

Този човек очевидно желае да раздава правораздаване - споделя, че има мутри в правосъдната система. Явно желае да няма правосъдна система и в случай че няма такава, кой ще съди – Радев с утвърждението на обществото? Заявките за авторитаризъм, в които упреква Борисов, са лични негови. Отдавна не съм виждал човек с толкоз властнически капацитет, колкото има този човек, разяснява политическият анализатор.

Според него акцията на прокуратурата в президентството е отпушила публичното неодобрение, довело до митингите с претенции за оставките на държавното управление и на основния прокурор, които не престават към този момент пети ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР