Доста често изпадаме в ситуация, в която пътуваме нанякъде и

...
Доста често изпадаме в ситуация, в която пътуваме нанякъде и
Коментари Харесай

Защо често имаме фалшивото усещане, че телефонът ни вибрира

Доста постоянно изпадаме в обстановка, в която пътуваме нанякъде и усещаме познатото " бзз-бзз " от телефона в чантата. Поглеждаме - няма пропуснато позвъняване, нито известие, нито нищо.
 Телефоните, Англия и възбраната за потребление на мобилни устройства, до момента в който караме
В коя страна потреблението на телефон от водача е към този момент нелегално

Солени санкции за жителите на...

на феномена, именуван " фантомни трептения ",  установява, че те са изпитани от 68% о т интервюираните хора, като 87% от тях ги усещат всяка седмица и 13% всекидневно.

Фантомните трептения едвам неотдавна привлякоха вниманието на учените и макар че те предложиха разнородни отзиви и хипотези, рецензираните проучвания за призрачните бръмчения са нищожни.

Алекс Блашчински , ръководител на Училището по логика на психиката към Университета в Сидни, счита, че вибриращото чувство се провокира от  инцидентен елекрически подтик, който подтиква околните нерви и основава чувството за осцилация.



Лари Розън, професор по логика на психиката в Калифорнийския държавен университет обаче предлага друга концепция в книгата си iDisorder. Той споделя, че защото съвсем постоянно чакаме някакво софтуерно взаимодействи е, изключително в този момент, когато сме толкоз подвластни от нашите смарт телефони, ние неизбежно интерпретираме някои несвързани тласъци , като да вземем за пример триенето на панталона в крайници или придърпването на стол по пода, като телефонно позвъняване.

Единственото оповестено изследване на фантомните трептения, се концентрира върху измерването на разпространяването на вибрационната тревога. То обаче не изследва повода. Но някои откриватели оферират обосновано съмнение, сходно на това на Росен.
 Снимка 587076

Майкъл Ротбърг, клиничен откривател в Baystate Medical Center в Спрингфийлд, Масачузетс, който провежда проучването, упоменато по-рано, споделя, че тази вибрация може да бъде породена от неправилното пояснение на сензорните сигнали в нашия мозък.
 Мобилните телефони, диалозите дневно и какъв брой минути усилват доста риска от тумори
Кога мобилните телефони провокират тумори

Притеснителни данни от ново проучване

Бомбардирани сме от сетивни данни, а мозъкът би трябвало да филтрира безполезния звук и да записва единствено значимите сигнали . И той ги сортира съгласно това, което чака да открие. С други думи, наподобява, че потребителите на смарт телефони са толкоз готови и деликатни към чувството телефонът им да не звънне, че просто изпитват инцидентна подправена тревога, разкриват от 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР