Доскорошният зам.-кмет по транспорта на София Кристиан Кръстев е оглавил

...
Доскорошният зам.-кмет по транспорта на София Кристиан Кръстев е оглавил
Коментари Харесай

Зам.-кмет на София, напуснал след скандали, оглави държавна фирма

Доскорошният зам.-кмет по превоза на София Кристиан Кръстев е оглавил управителния съвет на Националната компания " Железопътна инфраструктура " (НКЖИ). Това се вижда от сайта на държавната компания, съобщи  " Дневник ". Справка в Търговския указател удостоверява, че Кръстев е в Управителния съвет на НКЖИ, като смяната в събитията е вписана на 15 декември т.г., а като съображение се сочи заповед на транспортния министър от 8 декември.

На същата дата Кръстев напусна зам.-кметския пост, оправдавайки се с " персонални аргументи ". 

" Борих се много време за един конкурс, спечелил съм го и считам, че би трябвало да се развъртвам и да допълням моята експертиза в превоза ", разяснява тогава Кръстев пред Българска телеграфна агенция.

Кристиан Кръстев бе назначен за зам.-кмет по превоза няколко седмици, откакто през ноември на 2019 година Фандъкова завоюва четвъртия си мандат. Преди това той бе зам.-министър на превоза в служебното държавно управление на Марин Райков през 2013 г. 

Като зам.-кмет със същия сектор Кръстев се прочу с няколко скандални публични поръчки. През април 2020 година, скоро откакто в София бяха въведени ограничения против ковид и откакто Фандъкова разгласи, че в общината ще би трябвало да се стягат коланите, Кръстев даде началото на конкурс за покупка на нови първокласни коли за подчинената му дирекция " Транспорт ". След като към тази поръчка избухна скандал, Фандъкова разяснява, че в този момент не е моментът да са купуват коли, след което процедурата тихомълком бе прекъсната. Преди няколко седмици тя още веднъж бе оповестена. 

Доскорошният зам.-кмет е и създател на публичната поръчка за създаване и поддръжка на осветлението в София, към която също избухна скандал.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР