Доскорошният вратар на Ботев Пловдив Даниел Кайзер, който преди дни

...
Доскорошният вратар на Ботев Пловдив Даниел Кайзер, който преди дни
Коментари Харесай

Кайзер: Лудогорец пита за мен, но вече бях решил, че се махам

Доскорошният вратар на Ботев Пловдив Даниел Кайзер, който преди дни публично подписа с Шльонск Вроцлав, разкри, че родният първенец Лудогорец е показал интерес към него. 27-годишният футболист беше безапелационен в изявлението си пред przegladsportowy.pl, че не имало късмет да се стигне до договорка.

Кайзер дойде при „ жълто-черните” през 2017 година и след експериментален интервал парафира 2-годишен контракт. Преди това той беше играл само за втородивизионния РОВ Рибник. Към края на сезон 2018/2019 шефовете на Ботев пробваха да водят договаряния за оставане с поляка, който обаче имаше други проекти за бъдещето си. От думите му наподобява, че даже появяването на Лудогорец като вид не е била в положение да го накара да размишления.

„ Лудогорец питаше за мен, само че е мъчно да го оприлича като оферта”, описа Кайзер в родината си. „ По-скоро бих го окачествил като някакъв първичен интерес по тематиката. Аз не желаех да очаквам повече, не помня по кое време тъкмо се случи, откакто към този момент бях решил, че няма да възобновя контракта си с Ботев Пловдив. Затова през днешния ден съм в Шльонск – тъй като те бяха бързи, съответни и експерти.”

„ Вече нямам самообладание за новия сезон. Може би е някакво професионално деформиране, само че на мен ми харесва. Нищо в никакъв случай не ми е било обещано безплатно, постоянно е трябвало да се трудя”, разяснява вратарят, който ще получи късмет най-накрая да дебютира в полския хайлайф.

„ Аз съм нормално момче и това, което ми се случи в Пловдив, ме порази. Беше хубаво, несъмнено. Мога да приказвам за българите единствено със суперлативи. Те постоянно са небогати, само че също по този начин и усмихнати хора, които могат да се любуват на живота. Почти всякога, когато излизах на ресторант с жена си или просто до супермаркета, получавах дарове. На пазара даже ей по този начин ни даваха ягоди и магданоз. Звучи малко неуместно, само че е красиво: отиваш на пазар, а притежателят ти прави дарове от агрокултурните си артикули. Няма метод човек да не се наслаждения на деня си след такова нещо.”

„ Българската Първа лига като развиване наподобява на дублиращо състезание към нашата Екстракласа. Средната посещаемост на мачовете е единствено 2 хиляди души на мач, като цифрите са по-високи главно при столичните Левски и ЦСКА. Най-слабите тимове притеглят по 400-500 души на трибуните.”

„ Няма по какъв начин да има съпоставяне на равнище инфраструктура, въпреки че у мен остава усещането, че спортовете в Полша се подценяват. В България дълго време беше просто Лудогорец и нищо друго. Сега не е единствено тимът от Разград. ЦСКА София в действителност напредна, бори се за купата до самия край. И то не просто тъй като Лудогорец мина през рецесия. ЦСКА означи прогрес”, добави още Кайзер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР