Доскорошният състезател от Формула 1 Даниил Квят отново седна зад

...
Доскорошният състезател от Формула 1 Даниил Квят отново седна зад
Коментари Харесай

Дани Квят извърши частен тест за Ферари

Доскорошният играч от Формула 1 Даниил Квят още веднъж седна зад кормилото на болид от „ кралските гонки”, откакто през днешния ден завърши двудневен частен тест за Ферари.

Сесиите се организираха във Фиорано, като Квят записа 118 обиколки с гумите на „ Пирели” за изцяло влажен асфалт. Пистата в действителност беше наводнена съзнателно, с цел да създаде пробата надеждни данни.

Квят беше зад кормилото единствено през днешния ден, до момента в който в четвъртък аварийният водач Антонио Джовинаци навъртя 124 тура.

Съгласно актуалните регулации на „ Пирели” са позволени до 25 дни проби през сезона, с цел да развие гумите за бъдещите си акции. Тези дни са разпределени сред всичките 10 тима, които употребяват болидите си за сегашния сезон, като няма ограничаване на кои писти да се организират тестванията.

Серията произшествия, в които Квят се замеси като играч на Торо Росо и Ред Бул през последните 2 сезона, доведоха до това, че през актуалната година той не получи оферта да се състезава във Ф1.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР