Доскорошният производител на смартфони Pantech от Южна Корея беше препродаден,

...
Доскорошният производител на смартфони Pantech от Южна Корея беше препродаден,
Коментари Харесай

Производител на смартфони продаден за мизерните $8800

Доскорошният производител на смарт телефони Pantech от Южна Корея беше препродаден, този път за сумата от 10 млн. вона (8800 долара), поради задължения и неуспех на новите планове.
Досегашният притежател на Pantech – производителят на телекомуникационно съоръжение Solid, който закупи компанията през 2015 година, заяви, че продажбата е неизбежна, защото финансовите индикатори са неприятни и акционерите и кредиторите упорстват за това.

През май т.г. Pantech разгласи, че приключва производството на смарт телефони, заради слаби продажби. От последния й модел IM-100 бяха продадени единствено 132 хиляди броя, при планувани не по-малко от 300 хиляди. Опитите за възобновление на Pantech посредством разширение на интервенциите в Югоизточна Азия и развиване на направлението „ интернет на нещата” също се провалиха.

Поредният покупател на Pantech е профилираната компания KNA Holdings, основана от патентни специалисти. Тя ще поеме отговорностите на Pantech към кредиторите в размер на 110 милиарда вона ($97 млн).

След продажбата Pantech ще продължи да получава доходи от патентни лицензи, с които ще изплаща задължения и ще поддържа устройствата на клиентите. По-рано този месец Solid продаде и IoT бизнеса на Pantech на корейски производител на съоръжение.

В предишното Pantech беше състезател от Топ 3 измежду производителите на смарт телефони в Южна Корея, наред със Samsung и LG, като за избран интервал от време заемаше даже второ място.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР