Доскорошният председател на Младежи ГЕРБ и бивш зам.-външен министър Георг

...
Доскорошният председател на Младежи ГЕРБ и бивш зам.-външен министър Георг
Коментари Харесай

САМОЖЕРТВА: Двама от ГЕРБ се отказаха от депутатските си места заради Георг Георгиев

Доскорошният ръководител на Младежи ГЕРБ и някогашен зам.-външен министър Георг Георгиев ще бъде народен представител, откакто Иван Миховски и Иван Грънчаров, които го изпреварваха по преференциални гласове в Ловеч, се отхвърлиха от опцията да влязат в пленарна зала на идващото Народно заседание, заяви OFFNews.

От Централната изборна комисия потвърдиха пред медията, че заявките на двамата отказали се, са били утвърдени по-рано през днешния ден.

В Ловеч Георг Георгиев е получил едвам 295 преференциални гласа.

В съпоставяне с него Миховски е получил 1457, а Грънчаров - 1223 вота.

Според общия брой гласове на ГЕРБ в Ловеч, с цел да се пренареди листата, са нужни 905 гласа.

Иван Миховски и Иван Грънчаров са на трета и пета позиция, само че имат задоволителен брой преференции, с цел да бъдат пред Георг Георгиев.

Той е и на четвърта позиция в листата на ГЕРБ за 24 МИР София, само че там партията получава единствено три мандата и в Народното събрание влизат първите трима - Тома Биков, Рая Назарян и Евгения Алексиева.

С отхвърли на Миховски и Грънчаров от депутатското място Георг Георгиев взима втория мандат на ГЕРБ в града на люляците.

След днешното съвещание на изборната комисия заявката на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за отвод от депутатското място също е било почетено.

Бившият министър председател отхвърля да бъде депутат от два региона - в 25 МИР София и 16 МИР Пловдив.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР