Доскорошният ни посланик в Москва Бойко Коцев е предложен да

...
Доскорошният ни посланик в Москва Бойко Коцев е предложен да
Коментари Харесай

Бойко Коцев отива в Международната банка за икономическо сътрудничество

Доскорошният ни дипломат в Москва Бойко Коцев е препоръчан да бъде член на УС на Международната банка за икономическо съдействие . Това решение утвърдиха министрите от кабинета " Борисов-3 " по време на днешното съвещание.

Мандатът на Коцев на този пост ще е до пет години . В качеството си на член на УС на МБИС представителят на България ще взе участие в оперативната активност и ръководството на банката и ще отстоява финансово-икономическите ползи на страната ни .

 Посланикът ни в Русия Бойко Коцев дойде у нас
Посланикът ни в Русия Бойко Коцев дойде у нас

Той беше извикан за съвещания по случая „ Скрипал “…

Бойко Коцев е с богата дипломатическа биография и има необятна експертиза, престиж и професионално самопризнание в региона на интернационалните връзки, осведомят от Министерски съвет.

Международната банка за икономическо съдействие е в развой на промяна за превръщането й в съвременна интернационална банка за развиване. Банката обръща изключително внимание на планове в браншове , които генерират напредък и са предпочитани за развиването на стопанските системи на страните членки - България, Виетнам, Полша, Монголия, Румъния, Русия, Словакия и Чехия .

В тактиката на банката за България приоритет е кредитирането в областта на индустрията, селското стопанство, търговията, превоза и банковия бранш .

Припомняме, Бойко Коцев се върна в София на 29 март 2018 г . откакто доста европейски страни отзоваха съветски дипломати поради абсурда " Скрипал ".

На закрито съвещание на Министерски съвет от 4 април 2018 година за нов дипломат на България в Русия бе избран Атанас Кръстин - външнополитическия секретар на президента Румен Радев .

 Атанас Кръстин е новият ни дипломат в Русия
Атанас Кръстин е новият ни дипломат в Русия

Секретарят на президента Радев сменя Бойко Коцев

Мандатът на Коцев в Москва един път към този момент бе удълже н. Той е избран за дипломат на България в Русия през 2012 година Обикновено мандатът на посланици, изключително в основни страни, е четири години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР