Доскорошният мениджър на Челси Маурицио Сари бе обявен за новия

...
Доскорошният мениджър на Челси Маурицио Сари бе обявен за новия
Коментари Харесай

Маурицио Сари е новият наставник на Ювентус

Доскорошният управител на Челси Маурицио Сари бе разгласен за новия треньор на Ювентус. Сари заменя отпред на първенците на Италия Масимилиано Алегри, който се раздели с “бианконерите ” след края на последния сезон.

Опитният експерт подписва контракт за три години с торинци, които ще платят на Челси отплата в размер на 5 милиона паунда за прекратяването на договора на Сари със “сините ”. 60-годишният Сари изкара единствено един сезон на “Стамфорд Бридж ”, в който класира отбора на третото място в крайното класиране на Висшата лига и завоюва Лига Европа, първи трофей в неговата кариера. Сари обаче по този начин и не завоюва утвърждението на почитателите, а самият той имаше предпочитание да се завърне в родината си.

„ След финала на Лига Европа разговаряхме с Маурицио и той ясно изрази мощното си предпочитание да се завърне в Италия. За него е значимо да бъде покрай фамилията си и да може да се грижи за възрастните си родители. Искаме да честитим на Маурицио, че си е обезпечил най-престижната работа в Италия и да му пожелаем шанс в бъдеще “, се споделя в известие на формалния уебсайт на Челси.

С напускането на Сари се усилват слуховете, че отпред на Челси може да застане клубната легенда Франк Лампард. Бившият британски национал направи мощен дебютен сезон с отбора на Дарби Каунти, като доближи финалния плейоф за влизане във Висшата лига, изгубен от Астън Вила с 1:2. От Дарби от своя страна се надяват да задържат Лампард и неотдавна му предложиха нов контракт с усъвършенствани условия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР