Доскорошният лидер в стрийминга Spotify отбеляза тежки загуби само в

...
Доскорошният лидер в стрийминга Spotify отбеляза тежки загуби само в
Коментари Харесай

Ще срине ли скандалът около Джо Роугън Spotify?

Доскорошният водач в стрийминга Spotify означи тежки загуби единствено в границите на три дни, откакто отхвърли да отстрани подкаста на американския коментатор Джо Роугън.

Компанията, която бележи спад от известно време с навлизането на съперници в пазара, който на процедура сътвори. Но тази седмица загуби 2,1 милиарда $ от своята пазарна капитализация, откакто трима музиканти се отдръпнаха от платформата в символ на митинг против решението им.

Джо Роугън е недолюбван от демократите в Съединени американски щати коментатор, прочут с разнопосочните си отзиви по главните разногласия сред двете партии в страната. Във връзка с пандемията той стана прочут с обстоятелството, че се е лекувал с инвермектин, който СиЕнЕн нарекоха " конско лекарство ", въпреки че се употребява и за хора при други болести. Роугън твърдеше, че с помощта на лекарството е изкарал леко COVID-19, и отбрани използването му с обстоятелството, че е предложен от доктор.

Последният скандал обаче бе по отношение на изявление с доктор Робърт Малоун, вирусолог, който е един от множеството учени, създали иРНК технологията. Д-р Малоун е прочут с антиваксърската си изразителност и рецензията си към имунизациите, само че в изявлението изрича тезата, че хората имат вяра в потвърдената резултатност на имунизациите и носят маски поради " всеобща неуравновесеност ".

Тази теза е известна измежду антиваксърите и изявлението избухва в средите на консервативните в Съединени американски щати. Линкът в Spotify към епизода от подкаста е споделян десетки хиляди пъти.

Първо Нийл Йънг, а по-късно Джони Мичел желаеха платформата или да смъкна подкаста, или да отстрани тяхната музика. Spotify подписа контракт за 100 млн. $ неотдавна за извънредните стрийминг права за подкаста. В добавка, съгласно техните правила за Коронавирус дезинформация, епизодът не е в нарушаване - те плануват събаряне на наличие единствено в случай че се изрича тезата, че имунизациите са основани, с цел да убиват, или се твърди, че COVID-19 изобщо не съществува.

Любопитно в тази ситуация е, че Йънг и Мичел са карали полиомиелит като деца - тъкмо преди имунизацията против тази болест да стане всеобща, т.е. имат директен и персонален опит с рискови заболявания, от които светът е избавен с помощта на ваксина.

Следващият посетител на Роугън не оказа помощ - това бе психологът Джордан Питърсън, който разгласи моделите за нареждане на климата за неработещи и отхвърли световното стопляне, което провокира гнева на стотици климатолози.

За последната година Spotify загуби 25% от цената на акциите си, само че реакцията на клиентите към абсурда може да е началото на доста по-сериозне срив - изключително в случай че повече и по-известни музиканти се причислят към Йънг и Мичел.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР