Доскорошният капитан на Ювентус Джорджо Киелини е предупредил съотборниците си

...
Доскорошният капитан на Ювентус Джорджо Киелини е предупредил съотборниците си
Коментари Харесай

Киелини предупредил играчите на Ювентус да не обсъждат скандалната сделка с ръководството

Доскорошният капитан на Ювентус Джорджо Киелини е предизвестил съотборниците си да не приказват пред медиите за договорката сред тях и клубното управление през 2020 година.

Тогава по време на пандемията от COVID-19 клубът разгласи, че двете страни са се разбрали да бъдат замразени четири месечни заплати на футболистите поради паузата в италианското състезание. В момента обаче тече следствие против досегашните шефове на Ювентус за финансови измами, като едно от съмненията е, че на играчите въпреки всичко скрито им е било платено през този интервал. Именно поради въпросното следствие преди няколко дни клубният президент Андреа Аниели подаде оставка, като същото направиха и останалите ръководители.

От Il Fatto Quotidiano и La Repubblica разкриха известията, които Киелини е изпратил в отборния чат в Whats App по отношение на съглашението за замразяването на заплатите на играчите. “Здравейте, всички, както знаете, приказваме си с Фабио Паратичи и с президента, с цел да се опитаме да помогнем на клуба и на личния състав в този сложен миг. Финалното предложение е следното: ще пропуснем четири месечни заплати, като три от тях ще ни бъдат платени, в случай че успеем да довършим сезона, а в противоположен случай ще получим по две и половина. Президентът подсигурява изплащането на една заплата на 1 юли, а останалите през сезон 2020/21. Оттам в действителност са признателни на целия тим. Ако сте съгласни, на следващия ден президентът ще подпише документа, с който подсигурява гореспоменатото. Заради разпоредбите на стоковия пазар формалната връзка ще бъде единствено за отхвърли от заплатите за четири месеца. Молим ви ДА НЕ ГОВОРИТЕ В ИНТЕРВЮТАТА за детайлите по съглашението ”, написа в първото известие.

Ден по-късно бранителят изпраща още едно известие до съотборниците си. “През идващите дни ще получите документа от голяма важност, който няма нищо общо с този, който президентът и аз подписахме, където се обвързваме с това да се откажем от заплатите ни за остатъка от сезона. Впоследствие ще бъдат потърсени вашите юристи или сътрудници и МЕЖДУВРЕМЕННО ще бъдат подписани годните контракти за този и за идващия сезон. Ювентус ще пусне пресрелийз, в който се споделя, че се отхвърляме от четири месечни хонорари, с цел да помогнем на клуба. Благодаря за всичко ”, гласи то.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР