Доскорошният директор на “Лозенец” е зам.-декан на Медицинския факултет в

...
Доскорошният директор на “Лозенец” е зам.-декан на Медицинския факултет в
Коментари Харесай

Проф. Спасов иска целия СУ зад гърба си срещу Кацаров

Доскорошният шеф на “Лозенец” е зам.-декан на Медицинския факултет в СУ. Заедно с деканката - доцент Дориана Асенова са дали отговор пред Академичния съвет на всяко едно обвиняване и изискат Алма матер да ги поддържа. Съветът обаче е внимателен и чака привършване на инспекциите, а най-старият български университет не би трябвало да заема страна.

Така проф. Спасов си остана единствено с настояването за “академичен гръб”, а СУ отхвърли да го поддържа. Не бе гласувана и декларацията на Медицинския факултет.

" Факултетният съвет на Медицинския факултет при Софийския университет " Св. Климент Охридски " остро се опълчва на отправените обвинявания от служебния министър на опазването на здравето, изказани на днешния брифинг (03.06.2021 г.), касаещи работата на клиничната база на факултета - МБАЛ " Лозенец ". Подобни изказвания и внушения, неподкрепени с публични документи и дефинитивни резултати от инспекции на способени органи, уронват престижа и граденото с години доверие към екипа на болничното заведение, който е в основата на Медицинския факултет на Софийския университет.

Призоваваме академичната общественост на Софийския университет да реагира и да ни поддържа против следващата ориентирана към нас офанзива, рефлектираща и върху образа на целия ни университет”, написа в декларацията.

Извънредното съвещание също така е било извършено толкоз изключително, че никой не е бил известен - СУ не е съобщавал пред медиите, че такова ще има, пишат от OFFNews.

ФрогНюз напомня, че свадите с държавната болница “Лозенец” започнаха още предходната година. Журналистическо следствие сподели скица за източване на Здравната каса посредством асимилиране на съответна клинична пътека с фиктивни хоспитализации. По-късно се разбра, че това не е единственият фрапиращ образец за ръководството на лечебното заведение - заприказва се за схеми с трансплантации на органи, които в последна сметка забиха и последния гвоздей в ковчега на управлението и по този начин Спасов се раздели с поста си на шеф.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР