Доскорошният член на Висшия съдебен съвет Даниела Машева вече е

...
Доскорошният член на Висшия съдебен съвет Даниела Машева вече е
Коментари Харесай

Даниела Машева е новият заместник-главен прокурор. Коя е тя?

Доскорошният член на Висшия правосъден съвет Даниела Машева към този момент е зам.-главен прокурор. Днес Прокурорската гилдия единомислещо поддържа предлагането на обвинител №1 Иван Гешев Машева да бъде назначена за негов заместител, оповестява БГНЕС.
За идното предопределение се заприказва, когато подаде молба за овакантяване на Висш съдебен съвет и изясни че се връща във Върховната касационна прокуратура.
Припомняме, че по време на избирането на Иван Гешев за основен прокурор точно Машева като ръководител на Комисията за атестирането и състезанията рапортува, че липсват данни, поставящи под подозрение притежаваните от Гешев " високи професионални качества ": " Високият му професионализъм, както и прецизното осъществяване на служебните му отговорности са съдействали за поредното му кариерно израстване в органите на правосъдната власт. Прокурор Гешев има изключителни умения за работа в екип и за обосноваване на сътрудници. "
В същото време брачният партньор ѝ Александър Машев взе участие в конкурс за управително място в адвокатската гилдия, само че изгуби.
Сега Даниела Машева става петият заместник-главен прокурор . Другите четирима са Красимира Филипова, Пламена Цветанова, Десислава Пиронева и Борислав Сарафов.
Машева е прокурор от кариерата. Започва работа в правосъдната система през 1992 година като обвинител в СРП. В интервала 2001-2006 година е обвинител в Софийската градска прокуратура, а след това е нараснала във ВКП.
От 2009 година до 2011 година е зам.-министър на правораздаването. След това още веднъж се връща във Върховната касационна прокуратура, където е завеждащ отдел.
През 2017 година е определена за член на Висшия правосъден съвет от професионалната квота. Влизайки в съвета, тя стана представител на Прокурорската гилдия, оглави и Комисията за атестирането и състезанията.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР