Доскорошните коалиционни партньори Продължаваме промяната (ПП) и Демократична България (ДБ)

...
Доскорошните коалиционни партньори Продължаваме промяната (ПП) и Демократична България (ДБ)
Коментари Харесай

Демократична България и Продължаваме промяната се регистрираха самостоятелно на изборите


Доскорошните съдружни сътрудници " Продължаваме промяната " (ПП) и " Демократична България " (ДБ) се записаха независимо за присъединяване в изборите на 2 октомври. Възможност да се обединят към момента има, решението за това би трябвало да бъде взето до 27 август, когато е последният период за вписване на промени в обединенията в Централната изборна комисия (ЦИК). Предложението за общи листи бе направено от Демократична България още преди закриването на последния парламент, само че Политическа партия имат запаси и ги обосновават с нуждата от по-детайлен социологически разбор при кой вид ще имат по-висок резултат.

Дори и да не са дружно на изборите, Демократична България и Политическа партия за следващ път дадоха поръчки, че ще работят дружно по-късно. Въпросът е дали и какво болшинство биха имали в идващото Народно заседание.

Въпрос на тактичност

" Със сигурност ще работим дружно с " Демократична България " – дали в предизборна, или следизборна коалиция е тактичност за събиране на повече мандати в 48-то Народно заседание ", разяснява във вторник Никола Минчев от Политическа партия след регистрацията в ЦИК. Той добави, че през днешния ден се очаквали резултатите от социологическо изследване, въз основата на които в партията ще решат дали да вършат общи листи с Демократична България.


" Продължаваме промяната " се записва с ВОЛТ и " Средноевропейска класа. Регистрацията на партията още не е завършила. Сн. БГНЕС

В неделя съпредседателят на Политическа партия Асен Василев съобщи, че първото изследване, поръчано от Политическа партия по въпроса, посочило, че двете обединения ще имат по-добър резултат, в случай че се явят на изборите поотделно.

" С " Демократична България " и с Българска социалистическа партия работихме доста добре. Целим се в този формат да имаме болшинство в бъдещия парламент ", съобщи още Никола Минчев в късото си изказване пред медиите, откакто партията подаде документи за присъединяване във вота на 2 октомври.

И в този момент Политическа партия се записва с ВОЛТ и " Средноевропейска класа " като мандатоносители, защото регистрацията на партията на Кирил Петков и Асен Василев не е завършила.

Ако регистрацията ни завърши в околните дни, ще бъде добавена към обединението, посочи Минчев.

Демократична България желае взаимно присъединяване

Желанието на Демократична България за взаимно присъединяване на изборите с Политическа партия бе доказано за следващ път от някогашния правосъден министър Надежда Йорданова , откакто тя внесе документите за регистрация на обединяването в ЦИК.

" На ход са сътрудниците от " Продължаваме промяната ", сподели Йорданова.

България има потребност от едно огромно обединяване, което да съставлява протестиращите хора от 2020 година, които по думите на Йорданова ясно са декларирали, че страната ни не може да се ръководи от корупционното статукво. " Ние изискуем това на жителите ", съобщи тя.


" Демократична България " се записва за присъединяване в изборите. Сн. БГНЕС

" Това, че към сегашния миг ние заявяваме обособена регистрация, значи, че чакаме явен отговор от Политическа партия ", посочи Йорданова и добави, че до 27 август има опция записаните субекти за изборите да създадат нови конфигурации.

По думите ѝ всеки един от техническите въпроси ще бъде обект на диалози, в случай че такива стартират.

За " Демократична България " би било добре, в случай че реализира болшинство единствено с " Продължаваме промяната " след предварителните парламентарни избори на 2 октомври, сподели по-рано денем Нова телевизия съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов .

" Не бих желал да си мисля, че мога да вземам участие в коалиция в Бойко Борисов. Призовавам управлението на Политическа партия да се замислят върху това желаеме ли да реализираме смяна. За нас по никакъв начин не беше елементарно да вземем решение да бъдем в общо болшинство с Българска социалистическа партия, само че огромната цел е смяната. Нашата задача беше ремонт на Борисовата корумпирана страна. Това ни накара да влезем в болшинство с тези партии. Целта обаче не беше реализирана ", заключи той.

Българска социалистическа партия с обещания за " Газпром " и цените на газа

" Тръгваме на избори със самочувствие за добре свършена работа в предходното ръководство. Бяхме фактор на непоклатимост и сигурност ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при регистрацията на " Българска социалистическа партия за България " в ЦИК. Тя разгласи и първите решения, които левицата щяла да предложи след изборите. Те включват мораториум върху цената на газа, парното и водата, стратегия за компенсиране на бизнеса поради цените на енергоносителите, незабавни договаряния с " Газпром " и продължение на " обществената стратегия и цели ".


Корнелия Нинова към този момент разгласи цели за след вота. Сн. БГНЕС

" Благодарение на нас и на нашето присъединяване в това държавно управление имаше мощна обществена стратегия от 22 милиарда лв., която оказа помощ на доста фамилии да преминат по-леко през тежката зима ", сподели Нинова и добави, че левицата е била фактор в ръководството, гарантиращ сигурност и непоклатимост на държавното управление, както и диалогичност.

" Борихме се с корупцията, като спряхме рекета над компаниите, орязахме пипалата на тези компании, които бяха обкръжили държавните предприятия, и знаете резултата — първо място по индустриално произвеждане в Европа, което е рекордно ", сподели още Нинова.

" Възраждане " чака да завоюва изборите

" Влизаме със поръчка да спечелим изборите и чакаме това да се случи, за това работим откогато е основана партия " Възраждане ", разгласи при регистрацията на партията за вота заместник-председателят на партията Петър Петров .

Той съобщи още, че все още няма партия или коалиция, с която биха могли да се коалират, и че ще ръководят независимо.

От групировката дадоха поръчка и да подобрят " връзките с Русия и в частност във връзка с енергийната рецесия ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР