Доскоро звучеше налудно, но наближава времето, в което ще бъдем

...
Доскоро звучеше налудно, но наближава времето, в което ще бъдем
Коментари Харесай

Стефан Цанев: Бъдете готови: Възраждане ще стане втора сила и ще постави въпроса за излизане от ЕС и НАТО

Доскоро звучеше налудно, само че наближава времето, в което ще бъдем изправени пред действителен поврат в развиването си и опция да бъдем изкарани от НАТО и Европейски Съюз. 

Скоро България ще би трябвало да направи исторически избор дали да продължи европейския си път или да зачеркне това в интерес на други сили и друг режим.

Вероятността България да тръгне към предишното е изцяло действителна.

Страхувам се, че принудително партиите ще създадат от Румен Радев кандидат-диктатор. Това съобщи писателят и драматург Стефан Цанев пред Българска национална телевизия.

Ето какво сподели създателят на " Български летописи ":

" Нашите политици са глухи и се вършат на глухи, никой не желае да чуе думите на другите. По-трудно е да схванеш непознатите причини. Трябва да се опиташ да схванеш другия човек. Не може ти са си постоянно правият, а той виновният ", сподели той. Според него обаче същинската алтернатива ще настъпи след идващите избори.

„ Не знам за какво политиците не го схващат. „ Възраждане “ ще стане втора политическа мощ. Тогава казусът става съществен, тъй като тази партия ще сложи следните въпроси – оставаме ли в Европейски Съюз, оставаме ли в НАТО? ", сподели 86-годишният Цанев. Той прикани политиците да бъдат подготвени за тази алтернатива, в случай че не съумеят да сформират кабинет.

" Недоволните се усилват и „ Възраждане “ събира всички тези недоволства. За тях полезностите са други “, разяснява писателят.

Той не споделя напълно изказванията на собствен сътрудник публицист, че у нас бушува тиха революция. „ Тя е шумна. Но тя не визира народа, а е измежду политиците. Сред народа няма такива противодействия както измежду политиците, само че заплахата да проникне по-надолу е доста огромна “, съобщи Цанев. И предизвести, че неприятната народна власт неизбежно ражда желанието за мощната ръка.



„ Първият, който печели от тази борба, е президентът, който ръководи към този момент цели две години. Страхувам се, че принудително партиите ще създадат от Румен Радев кандидат-диктатор “, съобщи Цанев. Усещането му е, че президентът вътрешно има предпочитание да ръководи независимо. Той направи паралел с 1934 година, когато партиите са разпуснати и цар Борис III ръководи автократично.

 „ Властта скапва хората. Властниците страдат от една и съща болест, стартират да мислят, че като са на върха са най-умните. Колкото по-високо се качват, толкоз повече се усамотяват и нямат потребност от препоръки. Хората към тях стават все по-сервилни и в последна сметка те остават самотни “, сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР