Доскоро усилията бяха насочени към острите форми на COVID-19, сега

...
Доскоро усилията бяха насочени към острите форми на COVID-19, сега
Коментари Харесай

Доц. Михайлова посочи страшните последици след прекаран COVID-19

Доскоро напъните бяха ориентирани към острите форми на COVID-19, в този момент по-често се приказва за нови недоволства след преболедуването, което се дискутира и се счита, че след острата фаза заболяването продължава с по-слаби и по-различни недоволства и признаци. Освен това се засягат доста повече органи и системи в тялото, освен белодробната ", това сподели в ефира на Нова нюз доцент Снежина Михайлова от Александровска болница.
"Тлеенето на деянията на COVID-19 могат да продължат три месеца и повече, даже до 140 дни след първото заразяване ", добави още тя.

"Острата зараза се счита, че протича до един месец, само че към 20% от хората не престават да изпитват признаците след този месец, в случай че това продължава след третия месец, това към този момент се назовава пост-COVID синдром ", осведоми експертът.

"Симптомите на пост-COVID синдрома са извънредно разнородни, главно се демонстрира огромна отмалялост, множеството също са свързани с дихателната система, дискомфорт, болежка зад гръдната кост. Може да има липса на вкус, гадене, болежка в стомаха. Атакува се и черният дроб, нервната система, главоболие, изтръпвания, загуба на централизация, проблеми с паметта ", обясни доцент Михайлова.

Специалистът предложи, в случай че тези признаци не престават дълго, страдащите от пост-COVID синдром би трябвало още веднъж да се извърнат към доктор, като добави, че главната група, която страда от този синдром, са най-вече пациенти от 35 до 45 години.

"При някои пациенти антителата спадат, има хора, при които равнищата се задържат, а има и такива с възходящи антителата. Случаите с нова заразяване са малко, не е нужно да се стресират хората, няма мотив и за огромни терзания, в случай че антителата са спаднали ", заключи доцент Снежина Михайлова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР