Доскоро Петров беше зам.-шеф на Софийската апелативна прокуратура, но в

...
Доскоро Петров беше зам.-шеф на Софийската апелативна прокуратура, но в
Коментари Харесай

Съдът пита брата на Пепи Еврото дали представлява прокуратурата, ...

Доскоро Петров беше зам.-шеф на Софийската апелативна прокуратура, само че в края на юни Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет го освободи по искане на и.ф. апелативния прокурор на София Емилия Русинова.

Днешната имитация на арбитър Георгиева към Петров се случи по време на съвещанието, на което САС би трябвало да реши дефинитивно дали да позволи на прокуратурата да издаде европейска заповед за арест (ЕЗА) за посочения за контрабандист Николай Николов-Паскал, който е измежду обвинените за аферата в митниците. Поводът за репликата на арбитър Георгиева стана позицията на прокурор Петров, който съобщи, че ЕЗА не би трябвало да бъде издавана, оповестява.

 
В понеделник градският съд позволи на държавното обвиняване да издаде ЕЗА за Паскал с претекст, че има задоволително събрани доказателства за присъединяване му в схемата и той може да се укрие, само че отбраната му апелира определението.

 

Днес пък прокурор Петров изненадващо реши да поддържа жалбата на юриста на Паскал, заяви „ 24 часа “. Той сподели, че споделя доста от доводите на отбраната, в това число за позволени процесуални нарушавания. По думите му, обвиняването и настояването за ЕЗА са бланкетни.

 

„ Не работим с думи, а с доказателства. Четейки този правосъден акт, на мен не може да ми стане ясно какви са доказателствата и за какво на това лице би трябвало да му бъде издадена ЕЗА. Как се извежда изводът, че той ще се укрие? На 4 април е упрекнат, на 5-и към този момент го търсят в чужбина. Как се направи изводът, че това лице не е в България? “, съобщи в съда Петров, след което и арбитър Георгиева го попита коя страна съставлява.

 

Той обаче акцентира, че Николов е напуснал България още на 15 март – близо три седмици преди акцията на ДАНС и антикорупционната комисия, което показвало, че не е опитвал да избяга.

„ Хубаво, че няма доказателства, че се лекува, само че такива доказателствени претенции направени ли са? Не. Следователно по какъв начин можем да сме сигурни, че не е правилно, че се лекува “, продължи Петров. Адвокатката на Паскал пък изясни преди този момент, че Николов е споделил, че ще се лекува отвън Европа и напуснал Гърция на 15 март.

 

Очаква се произнасянето на съда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР